Hesabım
    60. Londra Film Festivali Yaklaşıyor!

    Londra Film Festivali 60. yılında da dopdolu bir program hazırladı!

    İngiliz Film Akademisi tarafından düzenlenen Londra Film Festivali bu yıl 60. yaşını kutluyor. İngiltere'nin en önemli sinema etkinliklerinden biri olan festivalin bu seneki seçkisi belli oldu.

    5-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde 193 kurgunun yanı sıra 53 belgesel gösterimi gerçekleşecek. Festival kapsamında 144 kısa film sinema severlerle buluşacak. 12 gün sürecek olan festivalde dünya prömiyerlerini yapacak 18 film bulunuyor. Festivalin açılışı Hollywood'un gözde isimlerinden David Oyelowo ve Rosamund Pike'ın başrolünü üstlendiği A United Kingdom filmi ile olacak. Bu gösterim filmin Avrupa prömiyeri olacak. Festivalin kapanışını ise Ben Wheatley imzalı ve Brie Larson başrollü Free Fire gerçekleştirecek. Aynı şekilde festival kapsamında film Avrupa prömiyerini gerçekleştirecek.

    Festival kapsamında Avrupa prömiyerleri gerçekleşecek filmler arasında; müzikal tarzındaki Damien Chazelle imzalı Aşıklar ŞehriDev Patel, Nicole Kidman ve Rooney Mara başrollü biyografik dram LionAmy Adams ve Jeremy Renner başrollü bilim kurgu yapımı Arrival, Nate Parker'ın hem yönetmenliğini hem başrolünü üstlendiği The Birth of a Nation, bir çocuğun gerçek hayattan kurtulmak için hayal dünyasına kaçmasını işleyen Canavarın ÇağrısıTom Ford imzalı Nocturnal Animals, Oliver Stone imzalı Joseph Gordon-Levitt başrollü Snowden, Gemma ArtertonSam Claflin ve Bill Nighy başrollü Their Finest, ve Kenneth Lonergan’ın imzasını taşıyan Manchester By The Sea de yer alıyor.

    Festival kapsamında "sinemada siyahi oyuncuların yerine" değinen bir sempozyum da gerçekleşecek. Sempozyum kapsamında siyahi oyuncuların sinema sektöründe ayrımcılığa uğrayıp uğramadıkları tartışılacak.

    60. yaşını kutlayan festivalin yarışma seçkisi de belirlendi. Festivalde En İyi Film ödülü için yarışacak olan filmler şöyle; Brimstone (Martin Koolhoven), Certain Women (Kelly Reichardt), Clash (Mohammad Diab), Elle (Paul Verhoeven), Frantz (Francois Ozon), Goldstone (Ivan Sen), Layla M (Mijke de Jong), Moonlight (Barry Jenkins), Neruda (Pablo Larrain), A Quiet Passion (Terence Davies), Una (Benedict Andrews) ve Your Name (Makoto Shinka).

    Festivalin En İyi İlk Film bölümünde 13, En İyi Belgesel bölümünde ise 12 yapım ödül içi yarışacak. Bu yıl festival kapsamında 4 filmin de özel gösterimi gerçekleşecek. Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'yle ayrılan American HoneyAva DuVernay imzalı The 13th, Fuji dağının gizemlerini anlatan Ascent ve Xavier Dolan'ın It's Only the End of the World filmi fesitvalde özel gösterimi yapılacak olan filmler olarak seçildi.

    Festivalde kategorilere ayrılmiş bir biçimde de film galaları gerçekleşecek. "Aşk" kategorisinde Mirzya, "Gerilim" kategorisinde Bleed For This, "Komedi" kategorisinde Toni Erdmann, "Münazara" kategorisinde Nocturama, "Kült" kategorisinde The Autopsy Of Jane Doe, "Aile" kategorisinde Troller, "Cesaret" kategorisinde The Handmaiden, "Yolculuk" kategorisinde Paterson ve "Sonik" kategorisinde Chi-Raq prömiyerlerini gerçekleştirecek.

    Festivalle ilgili detaylı programa buradan ulaşabilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top