Hesabım
    "Kış Uykusu" IMDb İlk 250'ye Girdi!

    Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Kış Uykusu, IMDb'nin en iyi 250 film listesine girdi...

    Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanan ve Oscar’larda da Türkiye’yi aday adayı olarak temsil eden Nuri Bilge Ceylan'nın çektiği son film "Kış Uykusu" IMDb'nin (The Internet Movie Database) meşhur Dünyanın "En İyi 250 Filmi" listesine girmeyi başardı.

    Cannes'da Altın Palmiye büyük ödülünün yanı sıra FIPRESCI ödülüne de layık görülen film, yönetmenliğini Yılmaz Güney'in yaptığı Yol'un ardından Altın Palmiye kazanan ikinci Türk filmi olmuştu.

    Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ'ın başrollerinde yer aldığı film 25 bin oylamayı geçince En İyi 250 film listesine katılma hakkı kazandı.

    Listeye 248. sıradan giren film aslında bunu başarabilen ilk Türk filmi değil. Daha önce Yavuz Turgul'un yönettiği klasik film Eşkıya 2015 Şubat ayı itibarı ile 128.sıraya kadar yükselmiş fakat daha sonra sürekli bir düşüş yaşayıp 2015 Mayıs ayının sonunda listeden çıkmıştı.

    Kış Uykusu ayrıca 75 incelemenin değerlendirildiği eleştiri topluluğu sitesi Rotten Tomatoes'ta %88'lik bir yüzde yakalayıp 10 üzerinden 8.4 puan almıştı. 27 prestijli incelemenin değerlendirildiği Metacritic'te ise 100 üzerinden 88 puan alarak "evrensel beğeni" statüsüyle listelendi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Variety Eleştirmenleri "Kış Uykusu" Dedi
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top