Hesabım
    "Osmanlı Subayı" Filminde Ameliyat Hazırlığı!

    Film 19 Mayıs'ta ülkemizde vizyona girecek!

    Amerikalı bir hemşire ile bir Osmanlı subayı olan İsmail arasındaki aşkı konu edinen Osmanlı Subayı filmi için geri sayım devam ederken, filmden yeni bilgiler gelmeye de devam ediyor.

    Filmde 1. Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da bir hastanede doktoru canlandıran Josh Hartnett ve bir hemşireyi canlandıran Hera Hilmar rolleri için sıkı bir çalışmaya girdi. Günlerce hastahanede gözlem yapan oyuncular 1 hafta boyunca onlarca ameliyat gözlemledi ve sağlık ekipleriyle uzun uzun konuştu.

    Oyuncuların hazırlıklarındaki tek sorun ise son teknoloji kullanılarak yapılırken izledikleri ameliyatları, zamana uygun olarak çok daha farklı şartlarda canlandırmaları gerekiyordu. Oyuncular çekimler öncesinde, dönemin sağlık bilgileri ve bölgenin koşullarına uygun olarak tekrar bir eğitimden geçti. 

    Hastane sahnelerinin çekimleri 160.000 metrekarelik  Barrandov Stüdyoları’nda, The Borgias dizisine ait dekorun yanına 3.000 metrekareye inşaa edilerek kuruldu.

    Türk ve Amerika yapımı Hollywood prodüksiyonu The Ottoman Lieutenant Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da, Van’da geçiyor. Filmin başrollerinde Oscar ödüllü aktör Ben KingsleyKara Şahin Düştü ve Pearl Harbor filmlerindeki performansıyla hafızalara kazınan Josh HartnettGame of Thrones’ta Daario Naharis karakterini canlandıran oyuncu Michiel Huisman ve Da Vinci's Demons dizisi ile bilinen aktris Hera Hilmar var. Filmde ayrıca Halil Bey rolünde son olarak yine bir Hollywood yapımı Ben-Hur’da izlediğimiz Haluk Bilginer, Melih Paşa rolünde ise ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem yer alıyor. 

    Film 19 Mayıs'ta ülkemizde vizyona girecek!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top