Hesabım
    25. James Bond Filmini Kim Yönetecek?

    Kısa liste su yüzüne çıktı.

    İkonik İngiliz ajanı 007 James Bond geri dönüyor. Serinin 25. devam halkasının vizyon tarihinin açıklanmasının ardından yönetmen arayışı da başladı. Sam Mendes'in yönetmen koltuğunu temelli bırakmasının ardından yeni yönetmenin kim olabileceğine dair pek çok spekülasyon vardı. Empire'da yer alan habere göre 25. devam halkasını yönetmesi için düşünülen isimler belli oldu.

    Habere göre filmi yönetmesi için düşünülen isimler arasında en öne çıkan aday Fransız yönetmen Yann Demange oldu. En çok Kuzey İrlanda temelli gerilim filmi '71 ile bilinen yönetmen şu sıralar Matthew McConaughey başrollü White Boy Rick filmi üzerinde çalışıyor.

    Listedeki diğer isimler ise 4 Oscar adaylığı kazanan neo-Western türü Hell Or High Water ile adından bir hayli söz ettiren İskoç yönetmen David Mackenzie ve Tutsak, Düşman, Sicario ve son olarak Geliş filmine imza atan, şu sıralar Blade Runner 2049 ile elleri dolu olan Oscar adayı Denis Villeneuve. Ancak gelen haberlere göre bu iki yönetmenin diğer projeler sebebiyle ajandalarının dolu olması Fransız yönetmen Demange'ın öne çıkmasını sağlıyor.

    İkonik James Bond rolünün son temsilcisi Daniel Craig'in roü bırakacağına dair çıkan onca haberden sonra geçtiğimiz haftalarda The Mirror'da yer alan habere göre Broccoli, Craig ile anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Daha önce verdiği röportajlarda yeni bir Bond filminde yer alması durumunda bunun yalnızca para için olacağını belirten ve hatta bir röportajında "Tekrar Bond olmaktansa bileklerini kesmeyi tercih edeceğini" söyleyen Craig, iki filmde daha rol alması için kendisine 120 milyon euro teklif edildiğini açıklamıştı. Ancak Craig'in Bond'luğu bırakma ihtimali üzerine sinema sektörünün önemli oyuncuları öne çıkarak rolü istediklerini açıklamış, hatta pek çok sinema sever de yeni Bond için fikirlerini söylemişti. Öne çıkan isimler arasında Idris ElbaTom HardyJames Norton ve Aidan Turner gibi ağır toplar yer alıyordu.

    Serinin gedikli yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson filmin 8 Kasım 2019 tarihinde Amerika'da vizyonda olacağını açıkladılar. Filmin senaryosunda serinin Craig'li son devam halkaları Casino RoyaleSkyfall ve Spectre'da olduğu gibi bir kez daha Robert Wade ve Neal Purvis ikilisinin imzası yer alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top