Hesabım
    ABD Box Office: Zirvede Korku Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta korku var. Geçtiğimiz haftanın galibi Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı, 2. haftasında zirveye veda ederken, Ölüm Günün Kutlu Olsun vizyona girişiyle birlikte zirveyi kaptı. Listede bu hafta 2 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi öldüğü günü tekrar tekrar yaşayan bir kadının hikayesini konu eden Ölüm Günün Kutlu Olsun oldu. Yılın beklenmeyen hitlerinden biri olmaya aday olan korku filmi açılışını 26,5 milyon dolar ile yaptı. Bu yılın beklenmeyen diğer hit yapımlarından biri olan Kapan'ın yapımcılarının elinden çıkma filmin 4.8 milyon dolarlık gişesini rahatlıkla 10'a katlaması bekleniyor... Listenin 2. sırasındaki film ise neo-noir bilim kurgu filmi Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı oldu. Bıçak Sırtı'ndan 35 yıl sonra gelen, Ryan Gosling ve Harrison Ford başrollü devam halkası ikinci haftasında zirvedeki yerini kaybederek, 15,1 milyon dolar kazandı. Filmin en düşük beklentilerin bile altında kalan gişe rakamları, filmin 150 milyon dolarlık bütçesini çıkarıp çıkaramayacağına dair soru işaretleri yarattı. Listenin 3. filmi ise sıralamanın ikinci ve son taze filmi olan The Foreigner oldu. Aksiyon-gerilim türündeki Jackie Chan ve Pierce Brosnan başrollü film, açılışını 12,8 milyon dolar ile yaptı. 

    Listenin 4. filmi ise korku edebiyatının ustası Stephen King'in romanından beyaz perdeye uyarlanan O filmi oldu. Gelmiş geçmiş en iyi Eylül ayı açılışı ve korku filmleri arasında en iyi haftasonu gişe rakamı rekorlarını kırarak vizyona giren film, 6. haftasında kapanışını 6 milyon dolar ile yaptı. 35 milyon dolar bütçeyle çekilen film şu ana dek 314,9 milyon dolarlık gişe elde etti. Listenin tam ortasını ise vizyonun taze dramlarından biri aldı. Başrollerine Altın Küre ödüllü Idris Elba ve Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet'ı yerleştiren hayatta kalma mücadelesi Aramızdaki Sözler, 2. haftasında 5,6 miyon dolar ile kapanış yaptı. Listenin 6. sırasında vizyonun aksiyon yapımlarından Barry Seal: Kaçakçı yer buldu. Tom Cruise başrollü ve gerçek bir adamın hayat hikayesine aksiyon filmi 3. hafta kapanışını 5,4 milyon dolar ile yaptı. Listenin 7. sırasını ise Taron Egerton'ın asi ajan Eggsy'sini bir kez daha seyircilerle buluşturan Kingsman: Altın Çember aldı. Colin FirthMark StrongHalle BerryChanning TatumJulianne Moore ve Jeff Bridges gibi birbirinden başarılı isimleri kadrosunda bulunduran devam halkası 4. hafta kapanışını 5,3 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 104 milyon dolar olan film şu ana dek 89,6 milyon dolar gişe elde etti. 

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, sıralamayı bir animasyon takip etti. Listenin 8. sırasında LEGO Ninjago Filmi yer buldu. Çocukluğumuzun sevilen sarı oyuncaklarının yeni macerası 4. haftası itibariyle 4,3 milyon dolar gişe elde etti. Vizyonun animasyon kontenjanından gelen bir diğer sevimli macera My Little Pony Filmi 2. haftasında 4 milyon dolar elde etti. Listenin son sırasında beklenmeyen bir dostluğun hikayesini anlatan Victoria ve Abdul yer aldı. Kraliçe Elizabeth ile bir katibin beklenmedik şaşırtıcı dostluğunu konu edinen biyografik yapım, 4. haftasında 3,1 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top