Hesabım
    Ödüllü Yerli Filmler 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde!

    5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bu yıl da dopdolu!

    Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen dolu dolu festival 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali son sürat sürüyor! Yılın bol ödüllü yerli yapımları da festivalin programını şenlendiriyor.

    Festivalin yarışmalı bölümünün bugünkü filmleri ise, dünya prömiyerini yaptığı Karlovy Vary Film Festivali’nden FEDEORA - Jüri Özel Ödülü’yle dönen, 36. İstanbul Film Festivali’nin Sinemada İnsan Hakları bölümünden Mansiyon Ödülü’nü, ulusal yarışmasından ise Onat Kutlar Anısına Jüri Özel Ödülü, En İyi Senaryo ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan “Mavi Sessizlik” ve Uluslararası prömiyerini yaptığı Moskova Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan, 36. İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışmasında En İyi Film dahil olmak üzere En İyi Erkek Oyuncu (Aytaç Uşun), En İyi Görüntü Yönetmeni (Marton Miklauzic) ve En İyi Kurgu (Ömer Günüvar, Fikret Reyhan) dallarında ödülleri toplayan, en son Hollanda’da Rude Tulp Film Festivali’nden En İyi Yönetmen, Malatya Uluslararası Film Festivali’nden de En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mehmet Özgür) ödülleriyle dönen“Sarı Sıcak” olacak.

    Başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı, yazar Ayfer Tunç, kurgucu Aylin Zoi Tinel, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Aslı Tandoğan’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, festival boyunca 8 filmi değerlendirecek ve bir filmi 100 bin TL para ödülü değerindeki Büyük Ödül ile ödüllendirecek. Festivalin ulusal ve uluslararası yarışmasının ödülleri ise 26 Kasım Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top