Hesabım
    Marvel Sinematik Evren Zaman Çizelgesi Açıklandı!

    Marvel Sinematik Evreni'nin resmi zaman çizelgesi açıklandı.

    10. yılını kutlayan Marvel Sinematik Evreni'nin zaman çizelgesi açıklandı. Screen Rant'ta yer alana göre, 10 yıla gişeleri sallayan 20 film sığdırarak rekorlara koşan Marvel, 10. yılına özel olarak hayranların aklını kurcalayan zaman çizelgesini açıkladı. "Marvel Studios: The First Ten Years" kitabında yer alan zaman çizelgesi, Örümcek Adam: Eve Dönüş gibi, evrenin son çeyreğinde gelen filmlerin yarattığı zaman karmaşalarını çözmeyi amaçlıyor olsa gerek.

    "Örümcek Adam: Eve Dönüş"te, Yenilmezler'de yaşanan olayların üzerinden 8 yıl geçtiğinin altı iyice çizilmişti. Ancak bu durum, filmin zaman çizelgesi açısından diğer karakterlerin yaşadıkları, lokasyonel değişimler ve devamlılık hataları yüzünden Marvel hayranlarının dikkatini çekmişti. Filmin yönetmenlerinden Joe Russo da sonunda zaman çizelgesinde bir yanlışlık olduğunu kabul ederek durumu sonuçlandırmıştı.

    Marvel 10. yılında bu hatayı düzeltmek ve akıllarda kalan karışıklığı gidermek adına resmi çizelgesiyle karşımızda! İşte filmlerin işlediği yılları gösteren resmi zaman çizelgesi; 

    Minik bir not; Listede sebebi bilinmemekle birlikte Ant-Man ve Wasp yer almıyor. Bu konuda Marvel'dan bir açıklama gelmedi. 

    Marvel Sinematik Evreni'nin 3. aşamasının bitmesine yalnızca 2 film uzaktayız. Avengers 4 ve Captain Marvel ile 3. evre sonlanacak. Ardından, şu ana dek kahramanların en ön safında yer alan Kaptan Amerika ve Iron Man'in yerini Örümcek Adam ile Captain Marvel'ın aldığı 4. evre başlayacak. "Captain Marvel"ın 1990'larda, yani "İlk Yenilmez Kaptan Amerika" ile ve "Iron Man" arasındaki zaman aralığında geçmesi gerektiğini biliyoruz. "Avengers 4" ise iddialara göre, "Avengers: Infinity War"dan 5 yıl sonrasını konu alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top