Hesabım
    Hans Zimmer'ın Nolan'ın "Tenet"ini Reddetmesinin Nedeni "Dune" Olmuş!

    Hans Zimmer kapışmasını Dune kazandı!

    Usta yönetmenler Denis Villeneuve ve Christopher Nolan'ın yeni projeleri Dune ve Tenet yoldayken, yeni bir tartışmanın gerçekleştiği ortaya çıktı. İki filmin de müziklerinin Hans Zimmer tarafından yapılması isteniyordu. Ancak kazanan film Dune oldu!

    Christopher Nolan'ın başrolüne Robert Pattinson'ı yerleştirdiği ve birkaç film uzunluğunda olacağı söylenen Tenet filmi, müzik kapışmasını kaybetti. Bilindiği üzere Nolan'ın The Prestige filminden beri tüm projelerinin müziklerini Hans Zimmer yapıyordu. Bu filmler arasında Batman Begins, The Dark Knight, Inception, Dunkirk gibi yapımlar bulunuyordu. Zimmer bu filmlerden birçok Oscar ödülü kazandı. Ancak bu kez işler Nolan için yolunda gitmedi. Çünkü Zimmer'ın başka bir taliplisi vardı. Bu talipli de Denis Villeneuve'den başkası değildi. Oscar Isaac, Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Javier BardemJosh Brolin gibi dev bir kadroya sahip olan billim kurgu roman uyarlaması Dune'un müziklerini yapması için Zimmer'a talep gelmesi üzerine besteci direkt olarak Dune'u seçtiğini ifade etti. The Playlist'in Zimmer ile yaptığı röportajda "Dune ergenlik yıllarımdaki favori kitaplarımdan biriydi. Tabii ki Denis'i ve kurgucusu Joe Walker'ı seviyorum. Birlikte 12 Years A Slave ve Widows'u yaptık. Birlikte çalışmaya 1988 yılında BBC için başlamıştık. Aile olarak çalışmak çok güzel. Dune'u yapmak zorundaydım. Nolan bunu yapmak zorunda olduğumu anlar. Onun durumu da iyi olacaktır. Ludwig benim arkadaşım. Arkadaşlık kısmını geçersek, o gerçekten işinde iyi."

    Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni projesi Tenet'in besteleri ise Ludwig Göransson'e emanet edildi. Besteci bilindiği üzere Black Panther, Creed, Fruitvale Station, Community gibi yapımların müziklerinin yaratıcısı olmuştu. Ayrıca sanatçının Star Wars spin-off dizi projesi The Mandalorian'ın da müziklerini bestelemesi bekleniyor. Nolan'ın Dunkirk'ten sonraki ilk filmi Tenet filminin ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Temmuz 2020 tarihinde buluşması bekleniyor. Dune filmi ise 20 Kasım 2020 tarihinde gösterime sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top