Hesabım
    "Tenet" İçin Bir Kez Daha Vizyon Tarihi Belirlendi!

    Nolan'ın yılan hikayesine dönen Tenet filmi yeni tarihini aldı.

    Tenet”, en azından Amerika Birleşik Devletleri dışındaki vizyonunu bu yaz için kurtarabilir. Warner Bros.'un yeni belirlediği vizyon tarihine göre Christopher Nolan'ın bilim kurgu gerilim filmi, 3 Eylül'de Kuzey Amerika'daki seçkin şehirlerde açılmadan önce 26 Ağustos'ta uluslararası sahneye çıkacak. Film, ağustos ayının sonunda Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kore, Rusya, İngiltere ve büyük ihtimalle ülkemiz de dahil olmak üzere 70 civarı uluslararası bölgede vizyona girecek.

    Stüdyonun henüz Çin'de “Tenet”i vizyona sokma planı yok. Warner Bros. geçtiğimiz hafta “Tenet”in Amerika Birleşik Devletleri'nde açılmadan önce denizaşırı ülkelerde prömiyer yapabileceğini söylemişti. Kuzey Amerika dünyanın en büyük film pazarı ve büyük filmlerin kazancı için en önemli bölge ama bu yaz geleneklerden bir uzaklaşma olabilir. Stüdyo, uluslararası pazarların zaten güvenli bir şekilde yeniden açılmaya başladıklarını ve kitleleri ikna etmek için yeni Hollywood filmlerine ihtiyaç duyduklarını belirtti ve bu anlamda herkesin mutlu olabileceğini düşünüyor. ABD ise Koronavirüs vakalarının önemli şehirlerde yeniden artmaya başladığı gerçeğiyle yüzleşiyor. 

    15 Temmuz'dan bu yana Kore'de 21 milyon dolar kazanan “Train to Busan”ın devam filmi “Peninsula” için gerçekleşen güçlü bilet satışları, kullanıcıların hala filmlere katılmaya istekli olduğu konusunda stüdyolara güven veriyor. Yurtdışında filmin ilk kez açılması, Amerika kanadında elbette bir spoiler korkusuna sebep olabilir. Bir yandan da Amerika'da durum daha kötü hale gelirse en azından uluslararası vizyon geri çekilmeyebilir. ABD'de uzmanlar, virüsün sinema salonları, restoranlar ve kiliseler gibi kapalı alanlarda hızla yayıldığını tespit ettikleri için mekanların çoğu hala kapalı. Salon sahipleri, zaman çizelgelerini “Tenet”le birlikte yeniden açılmak üzere kurmuşlardı ama erteleme kararı büyük darbe oldu ve bir kez daha ertelenmeyeceğinin garantisi yok.

    Nolan, pandemi sırasında salon sahiplerini desteklemek için filminden hariç de bazı girişimlerde bulundu. “Tenet”, ilk olarak temmuz ayı için planlanmıştı ama şimdiden üç kez ertelendi. Salgının hızla değişen doğası göz önüne alındığında, herkesin az da olsa umudu bu son planın hayata geçmesi. Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Disney “Mulan”ı takviminden çıkardı ve Paramount “A Quiet Place 2”yi Nisan 2021'e taşıdı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top