Beyazperdem
    Jennifer Connelly
    facebookTweet
    Görev Oyuncu
    Gerçek adı:

    Jennifer Lynn Connelly

    Uyruk Amerikalı
    Doğum tarihi 12 Aralık 1970 (Cairo, New York, U.S.)
    Yaş 48
    34
    yıllık kariyer
    29
    film ve dizi

    Biyografi

    Jennifer Connelly, 12 Aralık 1970 yılında New York’da doğdu. 10 yaşındayken modelliğe başlayan Connelly kısa sürede dikkatleri çekti ve aranan modeller arasında girdi. Yale Üniversite’sinde oyunculuk eğitimi alan Jennifer Connelly, reklam filmleri ve kliplerde yer almaya başladı. 1984 yılında yönetmenliğini Sergio Leone’nin üstlendiği “Once Upon A Time İn America” filmi ile sinema dünyasına adım attı. Roy London, Howard Fine ve Harold Guskin’den gibi isimlerden ders alan Jennifer, “Labyrinth”, “Higher Learning”, “ A Requiem for a Dream” gibi yapımlarda yer aldı. 2001 yılında ise yönetmenliğini Ron Howard üstlendiği “A Beautiful Mind“ filminde Russell Crowe’la birlikte başrolde yer aldı. Filmde Alicia Nash karakterini canlandıran sanatçı, sergilediği başarılı performansla 59. Altın Küre Ödüllerinde En İyi ...
    Devamını oku

    Filmografi

    Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick
    26 Haziran 2020
    Alita: Savaş Meleği
    Alita: Savaş Meleği
    14 Şubat 2019
    Korkusuzlar
    Korkusuzlar
    7 Aralık 2017
    Pastoral Amerika
    Pastoral Amerika
    24 Kasım 2016
    Kış Masalı
    Kış Masalı
    28 Şubat 2014
    Nuh: Büyük Tufan
    Nuh: Büyük Tufan
    3 Nisan 2014
    Paramparça
    Paramparça
    29 Mayıs 2015
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Bonus videolar

    Interview 2 - English 6:21
    135 gösterim
    Interview 1 - English 1:35
    82 gösterim
    Interview 1 - English 4:38
    266 gösterim

    Fotoğraflar

    114 Fotoğraf

    Haber

    "Top Gun 2"da Jennifer Connelly de Olacak mı?
    HABERLER - Yapım Aşamasında
    23 Temmuz 2018 Pazartesi
    40 Yaşın Üzerinde Hala Başarılarına Başarı Katan 40 Aktris!
    HABERLER - Sanatçılar
    13 Ocak 2018 Cumartesi
    Yaşlarının kariyerlerini en ufak şekilde etkilemediği 40 kadın oyuncuyu listeledik.
    Snowpiercer’in Dizi Uyarlamasının Başrolü Belli Oldu
    HABERLER - Gündemdeki Diziler
    8 Haziran 2017 Perşembe
    Heyecan başlasın
    11 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top