Cesuryürek
4,8

ORHAN  SANDIKCI
ORHAN SANDIKCI

6 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Mel Gibson'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı, Türk sinemalarında 189 hafta vizyonda kalarak rekor kıran oscar ödüllü bir filmdir. Sevgi, aşk, dostluk, ihanet, mücadele ve özgürlük kavramlarının iç içe anlatıldığı, bir insanın inanırsa neleri başarabileceğini, özgürlük adına her şeyini feda etmenin ne denli kutsal olduğunu gösteren , senaryo, dekor, kostüm, yan flüt müzikleri, muhteşem oyunculukları, savaş sahneleri ile defalarca izlense de aynı duyguları yaşatan sinema tarihinin en iyi filmlerindendir.
lahmacun
lahmacun

24 Ocak 2026 tarihinde eklendi
Film dönemine kıyasla müzikleri, atmosferi, savaş sahneleri, hissettirdiği duygular olsun bambaşkaydı. Felsefesi olması ve tarihten çok uzaklaşmaması bayat tadını engellemiş. Hollywood'un İngiliz'leri gömdüğü nadir filmlerden. İzlenmelidir. Buçuk puan kırmamın sebebi ise filmin uzun olmasından kaynaklı çok hafif bayması onun dışında muazzamdı.
braveheart67
braveheart67

16 Eylül 2025 tarihinde eklendi
Doksanlı yıllarda biz gençken hocalarımız eski filmleri önerirlerdi. O dönemin filmlerini yetersiz bulurlardı. Şimdi bu filmin yorumlarını okuduğumda aynı şeyi hissettim. Onlarca genç bu filmin boş olduğunu abartıldığını yazmış. Demek ki bazı anlatım dilleri yıllar içinde eskiyor. Alışkanlıklar değişiyor. Biz bu filmi izlerken her şey tam kıvamında diye düşünüyoruz. Mel gibson özgürlük diye bağırdığında kendimizden geçiyoruz.
Yusuf Yaldıran
Yusuf Yaldıran

20 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
Filme asla kötü diyemeyiz iyi bir film dünyanın en iyi filmi değil bazı sahneler çok uzundu insanı sıkıyor birde aynı filmi Türkler yapsa insanlar ne tepki verirdi acaba işte bu gerçek tarih değil insanları kandırmayın falan eleştirdiğimizi zannediyoruz lakin linçliyoruz daha bilinçli şekilde eleştirdiğimiz günlerde görüşmek üzere hoşçakalın
erendiyebiri
erendiyebiri

13 Şubat 2023 tarihinde eklendi
spoiler:
Sonu hüzünlü ama sonunda gerçek özgürlüğe kavuşuyor karakterimiz tek kelime ile muhazzam bir film
Yunus Emre Tırpan
Yunus Emre Tırpan

2 Kasım 2022 tarihinde eklendi
Filmin uzunluğunu beğenmedim,İngilizce altyazılı seyrettiğim için İngilizcesini de pek beğenmedim,çünkü komplikeydi fakat sinematografisi ve oyunculuk performansları oldukça iyiyidi,boş zamanda seyredilebilir bir savaş filmi.
Jan Jeschner
Jan Jeschner

2 Şubat 2021 tarihinde eklendi
Gözlerimde tamamen abartılmış.
Çok sıkıcı ve çok fazla pathos ile aşırı yüklenmiş.
Benden Öneri yok.
HAtunun B
HAtunun B

31 Mart 2020 tarihinde eklendi
Merhaba, sinema ve dizilere dair eleştri,haber ve yorumların yapılacagı kaliteli ve seviyeli 4 yıllık 140 kişilik whatsapp grubumuz vardır. katılmak isteyenler 0543 419 88 50 nolu numaradan bana ulaşabilirler. Kurallar: kufur , cinsel içerikli paylaşım, saygısızlık yasak. 20 yaşından büyük kişiler kabul edilmektedir. din siyaset ve futbol konularında konuşmak ve paylaşım yasaktır.
Gürkan A.
Gürkan A.

9 Mart 2020 tarihinde eklendi
ilk yüz filmden en önemlilerinden birisi cesur yürek müzikleri olsun konu olsun o son sahne olsun sadece bir film değil ayrıca hayata dair insana önemli fikirler veriyor mel gibson hakikaten müthişti..
SeYYiDhan
SeYYiDhan

11 Kasım 2018 tarihinde eklendi
Bu film var ya bu film , insanın İskoçyalısı olası getirten bir film . Bu filmin böylr olmasının en büyük nedeni tabi ki yaşayan efsane Mel Gibsonun hem oyunculuğu hem de yönetmenliği üstlenerek böyle bir sanatı ortaya çıkarması.

BU FİLMİ İZLEMEYENLERE SÖYLÜYORUM YAPMANİZ GEREKEN TEK ŞEY , OYNAT TUŞUNA BASIP 3 SAAT SES ÇIKARMADAN FİLMİ IZLEYIN VE MEEST OLUN
Scarface
Scarface

27 Eylül 2018 tarihinde eklendi
Gerçekten muazzam kelimesi bu film için az bile.Gerek hüzün kokan senaryosu gerekse dönemi en iyi şekilde yansıtan kostümleri olsun tam bir başyapıt.Puanım 8,6
Pas M
Pas M

17 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
modern silahlarla yapılmayan savaş filmlerini pek sevmeyen ben, bu filme hayran kaldım. tek kusuru yok. sıkıcı sahne? yok. saçma işler? yok. müthiş bi film.
Hilal S.
Hilal S.

10 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
10/10 demek sanırım yeterince açık olur.Özgürlük üzerine kurgulanmış en iyi savaş , aksiyon filmlerinden biridir.Tekrar tekrar izleyebilirisiniz.
Selin Y.
Selin Y.

27 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Filme puanım 4.5 bu filmi 2. İzleyişim oldu ve yorum yazmamak filme haksızlık yapmak olacaktı.
İzlediğim filmler arasında ilk 10 listesi yap dense benim listemde bu film ilk 10’da yer alır. Heyecan hep çok yüksek bi an bile sıkılmanız mümkün değil mutlaka izleyin.
Hamza E.
Hamza E.

11 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
Gereksiz sahneler fazla. Duyguyu işleyebilmek adına çok uğraşmışlar fakat ben o duyguyu alamadım. Özellikle final sahnesinde alırım diye tahmin ediyodum ama o da olmadı. Belki de bu sahnelere artık alıştım ondandır. Hatayı kendimde arıyorum ve çok geç izledim diye düşünüyorum.