Bir Rüya İçin Ağıt
4,4

Turkuaz
Turkuaz

28 Nisan 2024 tarihinde eklendi
Bir rüya ile başlayıp kabus ile biten yaşamların trajedisi. Çarpıcı müzikler ve sahneler yoluyla insanı derinden etkileyen ve sarsan muhteşem bir film. Ayrıca filmdeki görüntüler ve kamera açıları bile ilk başlarda rüyadaymış hissi veriyor. Sonrasında ise kâbusla devam eden olaylar silsilesi insana tokat gibi çarpıyor.
TAHA ŞABAN DİLMAÇ
TAHA ŞABAN DİLMAÇ

19 Mart 2023 tarihinde eklendi
Flim güzeldi. Bağımlılığın ne kadar kötü birşey olduğunu çok iyi anlatmış. Karakterle birlikte siz de yaşıyorsunuz flimde. O acı çektiğinde biz izleyenler de çekiyoruz. Flimin bitmesini gerçekten çok istedim. Çünkü psikolojim bozuldu. Çekilen acıları ben de çektim. 3 gün etkisinden çıkamadım ve başım ağırdı. Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
Hilda
Hilda

15 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Herkesin izlemesi gereken bir film diyebilirim. Hayatın gerçeklerini, uyuşturucu dünyasını çarpıcı bir biçimde izleyiciye yansıtan bir başyapıt.
Eleştirilerimiçinhesap
Eleştirilerimiçinhesap

26 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Uyuştucu ve bağımlılıklar hakkında güzel bir film olmuş. Film boyunca bir grup insanın mahvolan hayatlarına bizzat tanıklık ediyoruz. Onlarsa düşdükleri bataklıktan çıkmak söyle dursun gittikçe daha da batıyorlar. Bu filmi sevdim çünkü izlediğim her bir karakter içinde bulunduğu durumu, ruh halini ve çaresizliği çok iyi anlatmış. Mesela hennry'nin annesinin filmin başında televizyonun elinde alınması sonucunda kendisine ''bu gerçek değil'' diyerek telkin vermesi. Ya da filmdeki çiftin ilişkilerini bozacak olsa dahi uyuştucu için her şeyi yapması gibi. Zaten bu karakter de gerçek hayatta da benzerilerini görebileceğiniz kişilerdir. Sorunlarıyla yüzleşmek yerine onları daha da büyütürler. Müziklere gelirsek onlar harika ve muhtemelen onları filmi izlemeden önce de dinlediniz.
Zülal
Zülal

8 Mart 2021 tarihinde eklendi
Başta şunu söyleyeyim film çok rahatsız edici ve sarsıcı.Karakterlerle birlikte sanki sizinde hayatınız batıyormuş gibi oluyor seyirciye çok iyi yansıtılmış,hele sonunda artık bitsin artık diyorsunuz, sizi gerim gerim geriyor.bağımlılıklar ilk başta çok masum görünür, adım adım seni esir alır hiç anlamazsın bile hatta sonunda bile anlamazsın.Bu bir kahve bağımlılığı sosyal medya bağımlılığı bile olabilir tıpkı filmdeki televizyonun olduğu gibi.Sadece uyuşturucu değil yani ben bunu anlıyorum filmden.Güzeldi bence ama bir kere izlemek kafi daha izlemem herhalde.İzleyeceklerde iyi bir piskoloji ile izlesin.
Zeynel K
Zeynel K

11 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Film psikolojimi bozdu resmen. Senaristi ve yönetmeni tebrik etmek lazım harika bir iş çıkarmışlar. Müzikleri de efsaneydi psikoljik bir dram filmi olarak oldukça başarılıydı vermek istediği mesajlar da oldukça etkileyici.. Jennifer Connelly'nin güzelliği ise yine her zaman olduğu gibi büyüleyiciydi.
Uğur D.
Uğur D.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

15 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Bu filmi yıllar önce tek başıma izlemiştim. Film bittikten sonra 1-2 saat ekrana boş boş baktığımı hatırlıyorum. 2 saat sonra biraz kendime geldim. Biraz duygusal zekanız varsa muhtemelen benzer şeyleri yaşarsınız. Psikoloji olarak kendinizi iyi hissetmiyorsanız izlemeyin daha sonra izlersiniz.
Yunus E.
Yunus E.

25 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
4 insanın çöküşü , 3 mevsim ...Ellen Burstyn'ın muhteşem ötesi performansı.. Film de baştan sona kadar dram yüklü sahneler hakimdi bunun yanında pek çok sahneye gerilim de eşlik ediyordu özellikle o muhteşem müzikleriyle de birleşince gerçekten bir başyapıt izlediğinizin farkına varıyorsunuz. İzlerken ve izledikten sonra kalbinize bi hüzün çöküyor .
züleyha s.
züleyha s.

28 Ekim 2013 tarihinde eklendi
türü sadece drama değil aynı zamanda gerilim, birbirine bağımlı ama birbirinden bağımsız kaderleri aynı tema üzerinden çizen, emeğe alkışı hakeden, bilinçlendiremeyi adeta surata bir tokat gibi indiren bir film.
Samet Dursun
Samet Dursun

29 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Darren Aronofsky'nin 1998 yapımı Pi filminin hemen ardından çektiği bu dram yüklü, parçalanan hayatları aslında bir felaketi gösterdiği ve insan yıkımını 4 ayrı yoldan gözler önüne serdiği, kimine göre can sıkıcı, bana göre bir başyapıt.

Yönetmenin fantastik çekim tekniği ve güzel anlatımı zaten ayrı güzellik. Özellikle Ellen Brustyn'in oyunculuğu ile şahlanmış, film uyuşturucuya yönelik insanların, yıkılan hayallerini temsil ediyor.
Para kazanma hırsı, iyi yaşam, ünlü olmak yada bir nebze olsun kendini iyi hissedebilmek adına, çıkışların sadece uyuşturulmuş hayatlardan ibaret. Yani mutluluğu yanlış yerde arama çabası, insanların hayatını son noktaya getiriyor.
sinema
1 ziyaretçi
6 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Uyuşturucunun etkilerini psikolojik olarak anlatan bir yapıt. Başlarında giden durağanlık ve sıradanlık rahatsız ediyor. Sonlarına doğru etkiliyor son 10 dakikası ve arkada çalan müzik olağanüstü. Clint mansel'in o muhteşem müziği tüylerinizi diken diken ediyor. Karşınıza bir dram sunuyor. Yıkılan hayaller, gençlerin yıkılmış psikolojisi, bir kadının sadece bir elbisenin içine sığabilmek için başladığı uyuşturucu hapları hepsi bir uyuşturucunun zararları üstüne... 10/7
Adem Horoz
Adem Horoz

17 Aralık 2011 tarihinde eklendi
Müzigiyle Kurgusuyla Kült Olan Bir Film Darren Iyi Is Çikarmis...
hassan
hassan

11 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Bağımlı olduğumuz şeylerin bizi ne kadar derinden etkilediğini, nefsimize hakim olamadığımızda başımıza neler gelebileceğini hiç düşünmeden yaşıyoruz keyfimizce. anı anında yaşamak yaşama felsefemiz olmuş bunun sonuçunda olabilecek herşey
bu filmde bizlere sunuluyor.Darren ARONOFSKY'nin mükemmel yönetmenliği ve görselliği Clint MANSELL'in elinden çıkmış, filmle adeta bir vals yapan kulaklarımızdan hiç çıkmayan müziği ve Hubert SELBY JR'nin seneryosu seyredilmeğe değer. 2000 yılların kült olmuş filmi Requiem For A Dream...
arsim
arsim

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
erseyinizi kaybetmek! Hatta rüyalarinizi bile. Bagimliligi çok güzel ve farkli açilardan islemis olan bu film toplumsal ve kisisel çöküntüyü tüm açik seçikligiyle gözümüzün içine sokmus. Sahsen, izledigimde tuhaf bir ruh haline büründüm. Acima ve tiksinti hissi uyandiriyor insanda. Oyunculuklar açisindan basarili buldum. Bir dram filmi olmasina ragmen sizi aglatacak duruma getirmiyor. Bu da bizi filmin gerçekliginin içinde tutuyor. Müzikleri çok abartmamis. Çünkü baktigimiz zaman yönetmen istese bizi salya sümük aglatabilirmis diye düsünüyorum. Filmde hayata dair çikarilacak birçok sey mevcut. Sinema severlere tavsiye edilir. -7.5-
Ogulcan B.
Ogulcan B.

3 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Film öyle bir film ki resmen insanin psikolojisini baski altina aliyor.Uyusturucu,sigara,alkol vb.seylerden ziyade günlük hayatta zararsiz bildigimiz seylerin bile bize zamanla ne yapicagini gösteren harika bir film.Aslinda filmde basrollerin tek bir hedef ugruna yaptigi bir sey yok yani filmde farkli farkli olaylar gerçeklesiyor fakat kesinlikle izleyiciyi filmden koparmiyor.Ilk 1 saat belki biraz sikilabilirsiniz bazi yerlerin temposu düsük fakat son yarim saatte olanlar herkesin kaldirabilecegi türden degil özellikle Jennifer Connelly ve Ellen Burstynin basina gelenleri izlerken bagirmak istedim çünkü gerçekten filmin sonunda onlarin yasadiklarini izlerken yeter artik diyesiniz geliyor.Oyunculuklar üst düzeydi özellikle Ellen Burstyn çok iyi oynamis zaten Oscara da aday olmus bu rolüyle.Film gerçekten siradisiydi senaryosu olsun çekim teknikleri olsun farkli bir film.Gerçekten belki ben ilk defa bu kadar etkilenmisimdir özellikle son 20 dakikasinda inanilmaz üstümde bir baski hissettim tabi ki bunda soundtracklerin de büyük bir katkisi var,kesinlikle filmin soundtrackleri filme harika bir sekilde katiki saglamis ve uymus.Darren Aronofsky 'nin izledigim ilk filmi ve daha ikinci uzun metrajli filmi olmasina ragmen ne kadar yetenekli bir yönetmen oldugunu izledigim zaman anladim.Kesinlikle beklentilerimi son yarim saatiyle fazlasiyla karsiladi,filmi bitirdikten sonra kendime gelebilmek için yüzümü soguk suyla yikamak zorunda kaldim.Zaten filme tam olarak adabte oldugunuz zaman filmden kesin olarak etkileniceksinizdir.Son olarak filmi kesinlikle ve siddetle tavsiye ediyorum inanilmaz insanin psikolojisini etkileyen bir film çok iyi bir psikolojik-gerilim-dram filmi,bir yerlerden bulup kesinlike izleyin çok sarsici bir yapimdi.

9.5/10