Sertuğ T.
2 Ekim 2016 tarihinde eklendi
Bana göre serinin zayıf halkasıydı. Bunun bir cok sebebi var örneğin Peterın aşk coçuguna döndürülmesi ve pembe dizi tadında ilerlemesi filmi biyerden sonra aşırı sıkıcılaştırıyor. Ellerinde olan 3 güzel vilianı Venom , Green Goblin , Sandman i iyi bi şekilde harmanlayamamışlar ne yazık ki . Filmde oyunculuklar cok zorlama geliyordu tek sevdiğim oyunculuk James Franconundu. Peterın kendi içinde mücadele edip karanlıgı seçip gotik olması iyi ama siyah köstüm kötü olmuş aynı köstümü siyaha boyayıp yedirmişler Harry Osborn cok iyi olmuş özellikle filmin sonu :/ Gwen Stacyşide cok sevdim az göründü ama genede senaryoya etkisi dokunuyordu kısacası biraz zorlama ve aceleye getirilmiş bi yapım stan lee cameosu harika sonunda bir seri daha sonlandırıldı . Reboot ettiğim için cok mutlu oldum nostalji yaşamak cok zevkli. 6.5
Serinin gerçek anlamda en zayıf filmi. Bu kadar güçlü ve dolu bir konuya sahipken. Ellerinde Venom- Sandman ve Green Goblin II varken ki bunlar Spider Man in en büyük 3 düşmanıdır en tehlikeli onu en çok zorlayan, bu kadar zayıf bir film çıkması oldukça zayıf hem de Steve Ditko-Sam Raimi ve Stan Lee üçlüsünün bizzat görev aldıkları bir projede. Çekim açısından oldukça zayıf kesinlikle efektler yetersiz kalmış. Venom güzel tasivr edilememiş. Siyah Spider Man kostümü sadece orjinal kostümü siyaha boyayıp yedirmişler. Oyunculuklar James Franco hariç yerlerde özellikle Tobey çok kötü bir performans seriglemiş. Oldukça önemsiz sahneler çok uzun tutulmuş. Yani 2 saat 3 dakika yanlış hatırlamıyorsam film 40 dakikası Spider Man in verdiği mücadeleyi anlatmış kalanlar fasa fiso, seriyi bitirmeniz açısından öneririm ama ötesinde kesinlikle bir şey beklemeyin derim, ben uzun süre heyecan ve beklentilerle sabır edip beklediğim bu film benim için tam bir hayal kırıklıgı ben 10 üzerinden 8 küsürlük bir puanda haketmiyor benim için bu film en fazla 6 alır o da kahramanlar ve Jaames Franconun performansı hatrına
Daha önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi keşke bu film iki bölüm halinde çekilse ve Venom başlı başına 4.filme bırakılsaydı. Film bir çok konu ve olayı aynı anda anlatmaya çalışırken maalesef benim asıl beklenti içinde olduğum konuda (Spiderin simbiot nedeniyle yaşaması gereken kendi iç savaşı) çok havada kalmış. Yönetmen bu konuyu espriye çevirmeyi ve bu nedenle patronuna rest çeken, sokakta dans eden, çapkınlık yapan bir portre çizmeyi tercih etmiş ama açıkcası bu durum, vizyona girmeden önceki yapılan "serinin en karanlık filmi olacak" yorumlarına hiç uymamış. Neyse ki Sam Raimi geçenlerdeki bir söyleşide bu film ile ilgili yapılan bu yöndeki eleştirileri değerlendireceklerini belirtmiş. Benim ayrıca takıldığım diğer bir konu ise devam filmlerinin tarihi. 2007 ile 2011 yılı arası bence çok ama çok fazla. Nitekim ortada bir konu bulamama gibi bir durum da yok çünkü bu bir çizgi roman uyarlaması ve hali hazırda düzinelerce konu var. Bunları senaryo haline dökmek ve izleyice sunmak günümüz teknolojisinde 4 yıl gibi bir zaman almamalı. Hele ki özellikle Tobey Maguirenin 2011 yılında 36, oynarsa 5.filmde 40lı yaşlarda olacağını düşünürsek, ne kadar makyaj hileleri olursa olsun, bu dezavantajı yaşayacaklarını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz bunca zamana değecek mi diye? Kendi adıma belirtmeliyim ki, 1. ve özellikle 2.film her türlü övgüye layıktı ama bu film maalesef 3 yıl beklemeye değmedi. Umarım 4.bölüm önümüzde kalan 2 yılı beklemeye değer...
4. filmde carnage çıkarsa hiç şaşırmam artık nolcaı belli oldu hemen hemen, herkesi devircek sonunda ölcek :) ama carnage (favorim) la savaşı filme farklı bi boyut getirebilir ve umarım venom gibi hemen ölmez...
zaten yeterince aşk teması işlendiği halde 3.filmde iyi sulandırılmış adeta broadway usulü pembe dizi kıvamında bir bölüm izledim.Filmi ayakta tutacak karakter Venom'du ki onu da iyi kullanamadılar bence izlediğinde insanın aklında görsel efektlerden çok aşk üçgeni,klişe dialoglar kalıyor,beklentimi karşılamadı 5/10
berbat bir film izledigime pişman oldum.. başrolü yerden yere vuran bir film.. nerde o en güçlü olan başrol nerde zorlukların üstesinden gelen örümcekadam bir hiçmişcesine çekilen bir film..
ya başka bir oyuncunun tobey maguire yerine oynayacağı haberi git gide ağırlaşıyo.tobeysiz olmaz bence spıderi ondan başkası oynamamalı haksızmıyım.bence tobeyle dewam edilkmeli.o artık filimle bütünleşti.
Bana göre üçlemenin en iyisi olması gerekirdi genelde tüm üçleme yapımlarda bu böyle oluyor ama ne yazık ki bizim örümcek adamın üçüncü bölümü pekte finale yakışacak nitelikte olmamış aksiyon ve efektler yine müthiş ama senaryo ve kurgu bana göre biraz zayıf olmuş. Ancak yinede seyre değer bir yapıt yani sinemaya vereceğiniz bilet parasını hakkediyor.
Maalesef senaryo çok kötü işlenmiş. Yani efektlere diyeceğim yok ama nasıl caanım venom bu kadar kolay harcanır anlamayadım. Hiç mi araştırmazsın, danışmazsın bari 1-2 tane çizgiroman fanatiği bulup onlara sorsaydın. Nerde o klasik peter parker monologları? En azından venomun en korkunç, en güçlü, en tırstığı düşmanı olduğunu kısaca hakkındaki duygu ve düşüncelerini duymayı bekledik ama nafile. Sonra eddie brock karakteri çok yavşaktı. Herkeste bi duygusallık bi dokunsan ağlayacak havası var. Onda niye yok? yo pardon aslında onda da vardı ama hayatının nasıl mahvolduğu o kadar ayrıntısız işlenmiş ki, gözleri dolarak peter parkerın ölmesini(ya da öldürmek ya da öldürmenizi) istiyorum dediğinde (tam hatırlayamadım) acayip sırıttı açıkcası. tatmin olmadık yani.
bu filme bu puan çok fazla, bi kere tobey maquire'nin peter parker olarak seçilmesi en büyük yanlıştı, jake gyllenhaal ise tam peter parker olacak kişi bence. Ayrıca Kirsten Dunst'unda M.J ile uzaktan yakından alakası yok. Hadi bunları geçelim, yeşil cinli ilk film iyiydi, ahtapotlu ikinci film daha iyiydi, bu üçüncü venomlu filmin tavan yapması gerekirken o da ne? Venom bir var, bir yok! Eddie Brock cıpcılız, toy, bebek yüzlü çocuk gibi bişey, hiç iyi işlenmeyişi de cabası. Ya venom? O kaslı, vahşi, sivri dili dışarıya çıkan dev gibi venom!!!Bu kadar mı çelimsiz olur. Kum adam ise çok gereksizdi. Ayrıca peter parker'ın salya sümük ağlaması ve M.J'in sürekli partner değiştirmesi tam anlamıyla saçmalıktı. Bu ne ya aşk filmi izledim sanki. Ya üç tane düşmanla ne işin olur? Ben fragmanlardan sanıyodum ki venom çıkcak ve film bitcek sonrada spider-man 4'te full venom-spiderman savaşı olcak. Aslında kum adamı saf dışı bırakıp ilk yarı spider-man'ın siyah kostümlü hali, ikinci yarıda da venomla savaşı olmalıydı. Harry osbourne ile olan kavgası da araya iliştirilirdi. Neyse ya açıkçası venoma yapılan bir saygısızlıktır bu, o spiderman'in en sağlam düşmanıdır ve bu kadar kolay harcanmamalıydı. Ama çok büyük ihtimal spiderman 4'te yine karşımıza çıkacak ve belki de carnage'da olacak. Sam Raimi bir sıçradın, iki sıçradın ama üçüncüde olmadı, neden?!