Hesabım
    ‘House of the Dragon’ Karakterleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Game of Thrones evreni yeni dizisine kavuşuyor!

    Bir kez daha “Game of Thrones” dünyasına adım atmaya hazırız. HBO'nun prequel dizisi “House of the Dragon”, ilk bölümüyle Westeros'a yeniden girmek üzere. Ancak, çeşitli şehirlerde yayılan bir hikaye anlatmak yerine, bu dizi esas olarak Targaryen Ailesi'ni Jon Snow ve Daenerys Targaryen'in doğmasından yaklaşık 200 yıl öncesinde takip ediyor. Orijinal “Game of Thrones”un aksine, dizinin baş yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss, “House of the Dragon”la ilgili değil. Bunun yerine, yazar George R.R. Martin ve Ryan Condal, Martin'in “Fire & Blood” kitabına dayanan prequel serisini yarattı.

    Roman, Targaryen Hanesi'nin birkaç kuşak boyunca uzun tarihini anlatıyor. Romanların ikinci cildi bir noktada yayınlanacak. "House of the Dragon", Targaryen Hanesi içindeki ardıllık savaşı olan Ejderhaların Dansı'nın hikayesini anlatıyor. Orijinal dizide olduğu gibi, “House of the Dragon” da izleyicileri geniş bir karakter yelpazesiyle tanıştırıyor. Herkes arasında çok sayıda karmaşık siyasi, ailevi ve romantik ilişki var. Bu dosyada kimin kim olduğuna dair bir özet mevcut. “House of the Dragon”, 21 Ağustos'ta HBO ve HBO Max'te prömiyer yapacak.

    King Viserys Targaryen

    House of the Dragon Paddy Considine tarafından oynanan Viserys, Rhaenyra'nın babası ve Daemon'un ağabeyi olan Westeros'un şu anki kralıdır. Başlangıçta kuzeni Rhaenys yerine büyükbabalarının halefi olarak seçilmiştir. Şimdi kendi varisini seçmesi gerekiyor. Karısı, Kraliçe Aemma Arryn'dir.

    Rhaenyra Targaryen

    House of the Dragon Rhaenyra, Milly Alcock tarafından bir genç olarak ve Emma D'Arcy tarafından bir yetişkin olarak oynanıyor. O, Kral Visery'nin ilk doğan çocuğu, ancak bir erkek değil, bu da söz konusu Demir Taht üzerindeki iddiasını bırakıyor. Aynı zamanda deneyimli bir ejderha binicisi.

    Daemon Targaryen

    House of the Dragon Kral Viserys'in küçük kardeşi olan Daemon (Matt Smith), Demir Taht'ın varisidir. O güçlü bir ejder binicisi ve daha da güçlü bir savaşçı.

    Otto Hightower

    House of the Dragon Otto, Kral Viserys'in Eli ve Alicent Hightower'ın babası. Rhys Ifans tarafından oynanır, krallığa hizmet eder ancak Daemon'un sadık bir rakibidir.

    Alicent Hightower

    House of the Dragon Bir genç olarak Emily Carey ve bir yetişkin olarak Olivia Cooke tarafından oynanan Alicent, Rhaenyra'nın en yakın arkadaşı ve Otto'nun kızıdır. King's Landing'in Kızıl Kale'sinde büyüdü ve kraliyet ailesinin çevresine yakın.

    Rhaenys Targaryen

    House of the Dragon Rhaenys (Eve Best), yıllar önce erkek kuzeni Kral Viserys'in lehine Demir Taht'a geçti. Lord Corlys Velaryon ile evli ve "hiç var olmamış kraliçe" olarak anılır.

    Lord Corlys Velaryon

    House of the Dragon Corlys (Steve Toussaint), denizcilikteki uzmanlığı nedeniyle “Deniz Yılanı” olarak da bilinir. Velaryon Hanesi'nin başıdır ve Rhaenys Targaryen ile evlidir.

    Queen Aemma Arryn

    House of the Dragon Kral Viserys'in karısı Kraliçe Aemma Arryn (Sian Brooke), Demir Taht'ı alması için ona bir erkek varis vermeye kararlıdır.

    Harrold Westerling

    House of the Dragon Graham McTavish tarafından oynanan Sir Harrold, güçlü bir şövalye ve şimdi Rhaenyra'yı izleyen Kral Muhafızları üyesi.

    Criston Cole

    House of the Dragon Sir Criston (Fabien Frankel), Dorne'lu yetenekli bir kılıç ustasıdır ve King's Landing'de dikkatleri çeker.

    Mysaria

    House of the Dragon Sonoya Mizuno tarafından oynanan Mysaria, Daemon'un en güvenilir sırdaşı olan eski bir fahişedir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top