Hesabım
    Yakın Plan: Oscar Isaac

    Oscar Isaac 43 yaşında!

    Oscar Isaac bugün 43. yaşını kutluuyor. Ünlü oyuncunun doğum günü şerefine, kariyerinin öne çıkan yapımlarını derledik...

    Guatemalalı bir anne ve Kübalı bir babanın oğlu olarak doğan Oscar Isaac, 9 Mart 1979 yılında dünyaya geldi. Tam adı Óscar Isaac Hernández Estrada olan oyuncunun çocukluğu Miami, Florida'da geçti. 

    Oyunculuğa başlamadan önce gitar çalan ve vokalistlik yapan Isaac'in "Blinking Underdogs" adında bir müzik grubu da vardı. Oscar Isaac, müzikle olan ilşkisini, Coen Kardeşler tarafından yönetilen 2013 tarihli "Inside Llewyn Davis" filmi ile beyaz perdeye de taşıdı. 

    Başarılı oyuncu,, rol aldığı küçük filmlerin ve bağımsız yapımların yanı sıra büyük stüdyo filmlerinde de oynuyor. 2015 yapımı "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" ile Star Wars evrenine adım atan ve "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi", "Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker" filmlerinde de Poe Dameron karakterini canlandırmaya devam eden oyuncu şimdilerde ise Marvel Sinematik Evreni'ne adım atmış durumda.

    Oscar Isaac'in başrolünü üstlendiği mini dizi "Moon Knight" yılın en çok merak edilen Marvel yapımlarından biri. Isaac ayrıca, 2018 yapımı Oscar'lı animasyon filmi "Spider-Man: Into the Spider-Verse"ün devamı olan "Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One"da Miguel O'Hara karakterini seslendirecek. 

    Oyuncunun heyecanla beklenen bir diğer projesi ise "The Godfather" filminin yapım sürecini anlatacak olan "Francis and the Godfather" filmi. Isaac filmde usta yönetmen Francis Ford Coppola'ya hayat verecek.

    Oscar Isaac'in ilk önemli filmi "Meryem Ana: Hz. İsa’nın Doğuşu"ydu. Isaac filmde, genç Meryem Ana'nın nişanlısı Joseph karakterini canlandırdı.

    Isaac, 2008 yılında, başrolleri Leonardo DiCaprio ve Russel Crowe tarafından paylaşılan Ridley Scott filmi "Body of Lies"ta rol aldı.

    Alejandro Amenábar tarafından yönetilen "Agora", Roma İmparatorluğu hâkimiyetindeki İskenderiye’de yaşayan ilk kadın matematikçi, astronom ve filozof olan Hypatia’nın hayatını anlatıyor. Oscar Isaac filmde Rachel Weisz ile birlikte başrolde yer aldı.

    Usta yönetmen Ridley Scott ve Russell Crowe ile ikinci kez "Robin Hood" filminde bir araya gelen oyuncu Prens John karakterine hayat verdi.

    Isaac, aksiyon - gerilim filmi "Drive"da, küçük bir rolle başroldeki Ryan Gosling'e eşlik etti.

    Isaac, 2011 yılında pop müzik ikonu Madonna'nın yönettiği ikinci sinema filmi olan "W.E."de Abbie Cornish, James D'ArcyAndrea Riseborough ve Haluk Bilginer ile birlikte rol aldı.

    2012 yılında, Andy Garcia ile birlikte rol aldığı "For Greater Glory: The True Story of Cristiada" filmi Cristero Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeyi, 1920'lerde Meksika hükümetinin Katolikler'e uyguladığı insanlık dışı zulmü anlatıyor.

    Ethan Coen ve Joel Coen tarafından yazılıp yönetilen "Inside Llewyn Davis" filmi Oscar Isaac'e birçok oyunculuk ödülü kazandırdı.

    Isaac'in başrollerini Viggo Mortensen ve Kirsten Dunstile paylaştığı Hossein Amini filmi "The Two Faces of January" 1962 yılında, Atina'da geçen gizem dolu bir hikayeyi anlatıyor. 

    J.C. Chandor tarafından yazılıp yönetilen aksiyon ve suç filmi "A Most Violent Year" Oscar Isaac ve Jessica Chastain'i bir araya getirdi. 1981 yılına New York'ta geçen bir hikayeyi anlatan film, büyük beğeni topladı.

    Isaac, Alex Garland tarafından yazılıp yönetilen "Ex Machina" adlı bilim kurgu - gerilim filminde gözlerden uzak özel bir mülkte yaşayan ve dünyanın en büyük yazılım şirketinin CEO'su olan Nathan karakterine hayat verdi.

    Star Wars efsanesini yıllar sonra devam ettiren "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" filmi ile bu evrene dahil olan Oscar Isaac, devamında iki filmde daha Poe Dameron karakterini canlandırdı.

    Oscar Isaac, "X-Men: Apocalypse" filminde dünyayı yok etmek amacıyla hareket eden kötü karakter En Sabah Nur / Apocalypse karakterine hayat verdi.

    Senaryosu Coen Kardeşler ve George Clooney tarafından yazılan ve Clooney tarafından yönetilen kara komedi "Suburbicon"da oynayan Isaac, Matt Damon ve Julianne Moore ile birlikte rol aldı.

    Oscar Isaac, Willem Dafoe'nin ünlü ressam Van Gogh'u canlandırdığı "At Eternity's Gate" filminde Fransız ressam ve yazar Paul Gaugin'e hayat verdi.

    Paul Schrader imzalı "The Card Counter" bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikayesini anlatıyor. Oscar Isaac'in başrolde olduğu film, 2021 yılının öne çıkan yapımlarından biriydi.

    Denis Villeneuve tarafından, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinde uyarlanan "Dune"da Oscar Isaac, Dük Leto Atreides karakterini canlandırdı.

    HBO dizisi "Scenes from a Marriage" iyi bir ekran ikilisi olmalarının yanı sıra çok eski arkadaş olan Jessica Chastain ile Oscar Isaac'i bir kez daha bir araya getirdi.

    Ünlü oyuncunun merakla beklenen Marvel projesi "Moon Knight" 30 Mart'ta Disney 'ta yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top