Hesabım
    En İyi Filmleriyle George Clooney!

    George Clooney 61 yaşında!

    Hollywood'un en parlak yıldızlarından George Clooney bugün 61. yaşını kutluyor!

    Bir film yıldızının mükemmel tanımı olan George Clooney, yadsınamaz çekiciliği ve gösteişli varlığıyla biraz eski Hollywood'u andırıyor. Clooney, "Ocean's Eleven", "Gravity" ve "Michael Clayton" gibi büyük hit yapımlarda rol almadan önce mütevazı bir aktördü. 

    Kariyerine 1980'li yıllarda "The Facts of Life" ve "Golden Girls" gibi sitcomlarda başlayan George Clooney, 1990'ların ortalarında "ER" dizisindeki Dr. Doug Ross rolüyle büyük bir çıkış yakaladı ve o günden bugüne yıldızı hiç sönmedi. 

    George Clooney, hem oyuncu (Syriana) hem de yapımcı (Argo) olarak birden fazla Oscar kazandı ve hem büyük bütçeli gişe rekorları kıran hem de daha küçük bağımsız filmlerde rol aldı.

    Tabii ki Clooney'nin kariyerinde de zaman zaman yolunda gitmeyen şeyler oldu. Clooney "Batman & Robin"de Batman rolünü üstlendiğinde film o kadar kötü tepkiler aldı ki Batman bir süre için kimsenin ele almak istemediği bir karakter haline geldi. Yine de Clooney'nin başarıları, kariyerindeki ufak tefek kusurları görmezden gelmemize yetiyor.

    Ünlü aktörün doğum günü şerefine, kariyerindeki en iyi ve en çok dikkat çeken 10 filmi sizin için derledik...

    Ocean’s Eleven

    Steven Soderbergh tarafından yönetilen 2002 yapımı "Ocean's Eleven" Clooney'nin kariyerindeki en eğlenceli filmlerden biri. Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Carl Reiner, Casey Affleck, Andy Garcia ve Julie Roberts gibi dönemin en büyük yıldızlaıryla dolu bir filmde öne çıkmak kolay olmasa da George Clooney bu kalabalığın içinde öne çıkmayı başarıyor.

    O Brother, Where Art Thou?

    Clooney ve Coen Kardeşler arasındaki ilk iş birliği olan "O Brother, Where Art Thou?" (Nerdesin Be Birader?) yıldız ismin bir karakter oyuncusu olarak da ne kadar başarılı olduğunu ortaya koydu.

    Syriana

    Stephen Gaghan'ın yönettiği "Syriana", seyircinin yakından ilgilenmesini gerektiren karmaşık bir film. Bu nedenle, biraz kafa karıştırıcı da olabilir. Filmde, kariyerinin en iyi performanslarından birini ortaya koyan George Clooney ilk ve tek oyunculuk Oscar'ını kazandı.

    Good Night, and Good Luck

    "Good Night, and Good Luck" (İyi Geceler, İyi Şanslar) Clooney'in yönettiği ilk film değildi fakat ona En İyi Yönetmen kategorisinde Oscar adaylığı getirerek kamera arkasındaki başarısını ispatladı. Amerika’da televizyon gazeteciliğinin yeni yeni geliştiği 50’li yıllarda geçen filmin senaryosunda da George Clooney imzası var.

    Fantastic Mr. Fox

    George Clooney gibi son derece yakışıklı bir yıldızı alıp, yüzünü hiç görmediğiniz ama yine de büyük başarı elde ettiğiniz bir film yapabilir misiniz? Wes Anderson, stop-motion başyapıtı Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki) ile bunu başardı. Clooney'nin önlenemez çekiciliği, sadece sesiyle bile hayranlarını büyülüyor.

    Gravity

    Alfonso Cuarón'un 2013 tarihli filmi "Gravity"de (Yerçekimi) George Clooney tam bir film yıldızı olarak karşımıza çıktı. Yeteneklerine tamamen güvenen Clooney, büyük bir özgüvenle kovboyvari bir astronot portresi çizdi.

    Up in the Air

    Jason Reitman'ın yönettiği hafif komedi filmi "Up in the Air" (Aklı Havada), George Clooney'e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırdı.

    Three Kings

    Tarzı ve konusuyla günümüzde biraz eski kalan David O. Russell filmi "Three Kings" birinci Körfez Savaşı sırasında geçen bir soygun filmi ve Irak'ın ikinci işgalinden üç yıl önce gösterime girdi. Yani tarih açısından bakıldığında, bugün 20 yıl öncesine göre çok farklı bir bakış açısı var. George Clooney'in filmdeki performansı ise dönüşeceği film yıldızının ipuçlarını veriyordu.

    Michael Clayton

    Tony Gilroy tarafından yazılıp yönetilen "Michael Clayton" (Avukat), George Clooney kariyerinin zirve noktasındayken geldi. Clooney performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi.

    Confessions Of A Dangerous Mind

    70'lerin yarışma programı sunucusu Chuck Barris hakkındaki "Confessions of a Dangerous Mind" (Tehlikeli Aklın İtirafları), George Clooney'nin ilk yönetmenlik denemesiydi. Büyüklük sanrıları olan, alkole bulanmış bir pislik olarak tasvir edilen Chuck Barris rolünde Sam Rockwell'i izlediğimiz filmde Clooney de Barris'i gizli ajan olarak işe alan CIA ajanı Jim Byrd'ı canlandırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top