Hesabım
    Orijinalinden Yıllar Sonra Gelen Devam Filmleri

    36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick" bu hafta izleyicilerle buluşuyor! Biz de bundan ilham alarak orijinalinden yıllar sonra gelen devam filmlerini derledik...

    Holywood'un gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Tom Cruise'un, bu şöhret yolculuğundaki ilk basamaklarından biri olan ve ona kariyerindeki büyük sıçramayı yaşatan "Top Gun" filmi 1986 yılında vizyona girdi. Tony Scott tarafından yönetilen ve Birleşik Devletler Donanması'nın en yetenekli pilotlarına odaklanan film, kısa sürede popüler kültüre damga vurarak 80'li yılların kült filmlerinden birine dönüştü. 

    Şimdi, aradan geçen 36 yılın ardından, Tom Cruise Pete "Maverick" Mitchell rolüne geri dönüyor ve izleyicileri yine soluk soluğua bir maceraya davet ediyor. Joseph Kosinski tarafından yönetilen "Top Gun: Maverick" şimdiye kadar hep olumlu eleştiriler aldı ve geçtiğimiz hafta Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinde de dakikalarca alkışlandı. 

    Projenin açıklandığı günden beri merakla beklenen "Top Gun: Maverick"in bu yaz sezonuna damga vurmakla kalmayıp, tüm zamanların en büyük yaz hitlerinden birine dönüşeceği tahmin ediliyor. Olumlu eleştiriler ile izleyicilerin beklentisi ve merakı daha da arttı ama artık filme kavuşmamıza gerçekten sayılı günler kaldı. 

    "Top Gun: Maverick" 27 Mayıs Cuma günü sinema salonlarındaki yerini alacak. Gelin, orijinalinden 36 yıl sonra gelen bu devam flminin şerefine, yıllar sonra gelen devam filmlerine birlikte göz atalım...

    Blade Runner 2049

    "Blade Runner"dan 35 yıl sonra çıkan devam filmi "Blade Runner 2049", vizyoner yönetmen Denis Villeneuve tarafından yönetildi. Filmle ilgili tek hayal kırıklığı, 2010'ların en iyi bilim kurgu filmlerinden biri olmasına rağmen, gişedeki düşük performansı oldu.

    İnanılmaz Aile 2

    Süper kahraman filmlerinin sinema sektörünü domine etmeye başlamasından daha önce, 2004 yılında vizyona giren ve çok sevilen "İnanılmaz Aile"nin devam filmi "İnanılmaz Aile 2" (Incredibles 2) tam 14 yıl sonra, 2018'de çıktı ve Pixar'ın en iyi devam filmlerinden biri olarak hafızalarda kaldı.

    Kayıp Balık Dori

    Pixar, bir devam filminin doğru karar olup olmadığını düşünmek için "gerekli" zamanı ayırma konusunda hiçbir zaman elini korkak alıştırmadı... "Kayıp Balık Nemo"nun devam filmi "Kayıp Balık Dori", ilk filmden 13 yıl sonra, 2016'da çıktı ve gişede bir milyar dolar sınırını aşarak büyük bir başarıya imza attı.

    Clerks 2

    1994 tarihli "Clerks" filmi Kevin Smith'in yönetmenlik stilini oluşturdu ve onun sadece daha büyük filmler yönetmesine değil, aynı zamanda çizgi roman ve TV dünyasında da yer almasına da yardımcı oldu. Devam filmi "Clerks 2", 2006'da yayınlandı ve günümüzde pek hatırlanmayan bir film olmasına rağmen, olumlu yorumlarla karşılandı.

    The Color of Money

    Paul Newman'ın başrolünde oynadığı 1961 tarihli "Hustler"ın, 1986'da gelen devam filmi "The Color of Money"de (Paranın Rengi) Newman'a henüz acemi bir oyuncu olan Tom Cruise eşlik etti. Cruise aynı yıl vizyona giren "Top Gun" ile adını hollywood yıldızları arasında yazdırdı.

    Jumanji: Welcome To The Jungle

    İlk "Jumanji" filmi bir pop-kültür fenomeni olmasa da, Robin Williams'ın kayda değer bir performansıyla birlikte, Sony'nin bir devam filmi çekmesi için yeterince hatırlanıyordu. 1995 yapımı orijinal film kurgusal bir masa oyunu içerirken, 2017 yapımı "Jumanji: Welcome To The Jungle" (Jumanji: Vahşi Orman) kurgusal bir video oyunu hakkında.

    Tron: Legacy

    1982 tarihli "Tron" filminin ana karakteri Kevin Flynn'in (Jeff Bridges) oğlunun hikayesini anlatan 2010 yapımı "Tron: Legacy" (Tron Efsanesi) gişede başarılı oldu ancak karışık eleştiriler aldı. Filmi "Top Gun: Maverick"in de yönetmen koltuğunda oturan Joseph Kosinski yönetti.

    Mary Poppins Returns

    Klasik animasyonlarını yeniden çeken Disney, yalnızca ticari odaklı düşündüğü için birçok eleştiri aldı. Ama Mary Poppins karakterini "Mary Poppins Returns" (Mary Poppins: Sihirli Dadı) için 54 yıl sonra geri getirdiklerme kararları, belki de yeniden yapımdan ziyade bir devam filmi olduğu için, izleyicileri farklı etkiledi ve daha olumlu yorumlar aldı.

    Mamma Mia! Here We Go Again

    2008 tarihli "Mamma Mia"nın 10 yıl sonra gelen devam filmi "Mamma Mia! Here We Go Again" ilk film gibi genellikle olumsuz eleştiriler aldı. ABBA şarkılarına odaklanan müzikal filmde, başra Pierce Brosnan'ın şarkı söyleme yeteneği olmak üzere pek çok nokta eleştiri yağmuruna tutuldu.

    Wall Street: Money Never Sleeps

    Oliver Stone'un 1987 tarihli "Wall Street" filmi, 1980'li yılların finans sektörünününfilmin vizyona girmesinden iki ay önce yaşanan borsa çöküşünede neden olan yaklaşımını tümüyle yansıtıyordu. 2008 krizinden sonra, 2010'da gelen devam filmi "Wall Street: Money Never Sleeps" ilk film kadar başarılı olmasa da, bir çok izleyici için uzun süre beklenilen devam filmlerinin en başarılı örneklerinden biri. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top