Hesabım
    Emin Alper İmzalı "Kurak Günler"in Cannes Prömiyeri Gerçekleşti!

    Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un üstlendiği film Belirli Bir Bakış bölümünün yanı sıra bağımsız Queer Palmiye ödülüne de aday gösterildi.

    "Tepenin Ardı", "Abluka", "Kız Kardeşler" gibi başarılı filmlerle, son dönemlerde yerli sinemamızın öne çıkan yönetmenlerinden biri olan Emin Alper'in dördüncü uzun metraj filmi "Kurak Günler"in (Burning Days) prömiyeri, bu yıl 75. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümü kapsamında gerçekleştirildi. Film, Cannes Film Festivali’nde LGBTIQ+ temalı filmler arasında gerçekleşen Queer Palm kategorisinde de En İyi Film ödülüne aday gösterildi.

    Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un üstlendiği "Kurak Günler"in oyuncu kadrosunda ayrıca Erol BabaoğluErdem ŞenocakSelin YeninciSinan DemirerNizam NamidarAli Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor. Politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını taşıyan film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

    Filmin gösterimi sonrasında bir konuşma yapan Emin Alper, filmin yapımcılarından olan ve Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen Çiğdem Mater’den söz ederek "Filmimizin yardımcı yapımcılarından Çiğdem Mater’e de teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada bizimle değil çünkü saçma ve müsamere gibi bir dava sonucunda hapse atıldı. Bizimle değil ama bizim aklımız ve kalbimiz onunla.” ifadelerinde bulundu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top