Hesabım
    Burcunuza Göre Hangi Top Gun Karakterisiniz?

    "Top Gun" ve "Top Gun: Maverick"te her burcu temsil eden bir karakter bulmak mümkün. Peki siz burcunuza göre hangi Top Gun karakterisiniz?

    Tom Cruise'un "Top Gun: Maverick" ile beyaz perdeye dönüşü büyük bir hite dönüştü ve yıldızın şimdiye kadarki en yüksek açılış hasılatına imza atan filmi oldu.

    Senaryosu Ehren KrugerEric Warren Singer ve Christopher McQuarrie tarafından yazılan, Joseph Kosinski tarafından yönetilen film; nefes kesen aksiyon sahnelerinin yarattığı heyecan, görsel ve teknik mükemmelliği, bilgisayar efektlerine dayanmayan gerçekçi çekim yöntemleri ve orijinal filmin mirasına saygı sunmasıyla büyük beğeni topladı. 

    Filmin izleyenler tarafından bu kadar çok beğenilmesinin bir başka nedeni ise sergilenen karakterlerin zengin nitelikleri oldu. Filmde, Maverick'ten Penny'e, izleyen herkesin bir noktada kendini bağdaştırabileceği gerçekçi karakterler temsil edildi. 

    Hayranların, kendilerini karakterlerde bulmalarının harika bir yolu burçlardan geçiyor. Hem Tony Scott imzalı "Top Gun"da hem de "Top Gun: Maverick"te, 12 burcun her birine denk düşen karakterler bulmak mümkün.

    Goose gibi sadık bir arkadaş, Maverick gibi dik başlı bir şövalye, Penny gibi bağımsız ve güçlü bir kadın ya da Hangman gibi kendini beğenen yetenekli bir pilot... her biri farklı özellikler sergileyen bu karakterlerin hangi burcu temsil ettiğini ve burcunuza göre hangi Top Gun karakteriyle eşleştiğinizi öğrenmek istiyorsanız bu galerimiz tam size göre!

    Koç: Bradley 'Rooster' Bradshaw

    Koç burçları cesur, kararlı ve maceraya susamış karakterlerdir. Rooster (Miles Teller), babasının mirasına göre yaşamak için programa dahil olurken tüm bunları temsil ediyordu. Bu burçta doğanlar, kendi iyilikleri için fazla sert olabilir ve duygularının onları yenmesine izin verebilir. Rooster, Maverick'e duyduğu kızgınlığı dışa vururken ve Hangman ile neredeyse kavgaya tutuştuğunda bunu gösterdi.

    Boğa: Nicholas 'Goose' Bradshaw

    Boğa burçları çok güvenilir arkadaşlardır. Goose da (Anthony Edwards) Maverick'in en iyi arkadaşıydı ve misyonları için hayatını verdi. Gerçek bir Boğa gibi zarif ve çalışkandı, aynı kişiliği paylaşmasa bile dik kafalı arkadaşının hep yanındaydı.

    İkizler: Jake 'Hangman' Seresin

    İkizler burcu insanları doğuştan yetenekli, zeki ve dışa dönüktür, ancak aynı zamanda dürtüsel ve meraklıdır. Hangman, (Glen Powell) Top Gun: Maverick'teki en iyi pilotlar arasındaydı ve yetenekleri hakkında hiç mütevazı değildi. Ayrıca son eylemiyle, İkizlerin gururuna rağmen önemli anlarda doğru kararlar verebilen ve gururlarını bir kenara bırakabilen insanlar olduğunu gösterdi.

    Yengeç: Pete 'Maverick' Mitchell

    Hemen hemen her Tom Cruise filminde, yıldızın canlandırdığı ana kahraman duygusal ve değişken mizaçlıdır; Maverick de tam olarak böyle bir karakter. Yengeçler çoğunlukla haklı olduklarını düşünürler ve kurallara uymayı sevmezler. Ayrıca aile ve arkadaşlarına çok düşkündürler. Maverick, Goose'un annesine verdiği bir nedeniyle, en iyi arkadaşının oğlunun bütün öfkesini üstüne çekeceğini bile bile onu güvende tutmak için her şeyi yapıyor.

    Aslan: Tom 'Iceman' Kazansky

    Iceman (Val Kilmer), Top Gun'da gururlu ve kendine güvenen bir pilot; Top Gun Maverick'te ise madalyalı bir amiral ve lider olan parlak bir insandı. Aslanlar, aynı niteliklere sahip ve hayatlarını dolu dolu yaşamakla tanınan insanlardır. Bu burcun insanları kendilerini ve kendileri üzerine bahse girmeyi severler.

    Başak: Penny Benjamin

    Başaklar, alçakgönüllü ve pratik insanlardır. Nazik ve gerçekçi olarak bilinirler ancak yine de insanlara sempati gösterirler. Penny (Jennifer Connely) en kötü anlarında Maverick'in yanındaydı, öyle ki Maverick, daha önce defalarca kaçmasına rağmen onu anında affetti. Yalnız bir anne olan Penny, hem kızını büyüterek hem de barını işleterek büyük zihinsel enerjisini sergiledi. Başaklar genellikle sorunları hakkında stres yaparlar, ancak aynı zamanda sorunlarının üstesinden gelmek için gerek azmi de kendi içlerinde bulurlar.

    Terazi: Carole Bradshaw

    Bu burçta doğanlar genellikle barış ve dengeyi her şeyden çok isteyen arkadaş canlısı, rahat insanlardır. Çekici kişilikleri nedeniyle ikna güçleri vardır, istediklerini elde ederler. Carole (Meg Ryan) Top Gun'daki kısa ekran süresine rağmen bu özellikleri sergiledi. Kocası ve çocuğuyla birlikte olmaktan son derece mutlu ve huzurlu olan Carole, Goose'un ölümünden sonra oğlunun güvende olmasını istiyordu. Bu nedenle Maverick'ten Rooster'ın akademi başvurusunu geri çekmesini istedi, bu da onun ne kadar ikna edici olduğunu gösteriyor.

    Akrep: Solomon 'Warlock' Bates

    Warlock (Charles Parnell), bütün ciddi ve mesafeli tavrına rağmen Maverick'e sempati duymasını sağlayan duygusal bir bağ kurdu. Akrepler bu düzeyde derin düşünceye sahiptir ve genellikle hassasiyetlerini gizleyen bir tavır sergilerler. Akrepler, tıpkı Warlock gibi, genellikle sorumluluk alarak üstlendikleri liderlik rollerinde bulunurlar.

    Yay: Robert 'Bob' Floyd

    Yay burcu insanları kadar sadık, kibar ve duyarlı pek çok insan yoktur. Bu burçtakiler, yalnızca başka seçenek olmadığında çatışmalara giren sevgi dolu kişiliklere sahiptir. Bob (Lewis Pullman) takımın saf ve masum bir üyesi olarak tam da bu özellikleri taşıyordu. Bob'un sadakati, son görevde ortaya çıktı ve Maverick vurulduktan sonra Maverick'i aramak istedi. Nezaketi onu, babasının kim olduğu ortaya çıktıktan sonra Rooster'ı küçümsemeyen birkaç kişiden biri yaptı.

    Oğlak: Beau 'Cyclone' Simpson

    Cyclone (Jon Hamm); pratikliği, organize yöntemleri sevmesi ve hedef odaklı doğası nedeniyle oldukça kabaydı. Bu durum Oğlak burçlarında sık görülür, çünkü onlar duyguları karar verme sürecinden ne zaman ayıracağını bilen en gerçekçi kişiliklerdir.

    Kova: Charlie Blackwood

    Charlie'nin (Kelly McGillis), Top Gun'da ne kadar zeki ve kendine güvendiğini gösteren bazı unutulmaz anları olmuştu. Bu, yeteneklerinde genellikle gelişmiş ve istisnai olan, esas olarak kendilerini daha iyi hale getirmeyi düşünen Kova zihniyetiyle bağlantılıdır. Charlie, Maverick'ten etkilenen diğer kadınlardan biri olmadığını göstererek yolunu değiştirene kadar Maverick'in ukala tavrından etkilenmedi. Kovalar ilişkilerini sınıflandırmaktan olabildiğince kaçınır, Charlie de Maverick'e aşık olduğunu gönülsüzce kabullendi.

    Balık: Natasha 'Phoenix' Trace

    Balık insanları, başkalarını mutlu etmek için ellerinden geleni yapan, sonsuz derecede sempatik ve duygusaldır. Phoenix (Monica Barbaro) insanları etkilemeyi pek umursamazken, grup tarafından alay edilen Rooster'a ulaşabilen tek kişiydi. Phoenix ayrıca, Maverick ve Rooster vurulduğunda, burcunun duygusal hassasiyetini sergileyen en sesli ve istekli kişiydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top