Hesabım
    Birden Fazla Marvel Karakterini Canlandıran 10 Oyuncu

    Hangi isimler birden fazla Marvel karakterine hayat verdi?

    Disney, Sony Pictures

    Aaron Taylor-Johnson'ın Spider-Man'in ünlü düşmanlarından Avcı Kraven'a hayat verdiği "Kraven the Hunter" filminin ilk fragmanı yayınlandı.

    Geçtiğimiz yaz vizyona giren "Bullet Train" filmiyle dikkatleri üzerine çeken ve sıradaki James Bond aktörü olma konusunda şansı çok yüksek olan Taylor-Johnson, Marvel dünyasına Kraven'dan çok daha önce adım atmıştı. Onu, 2015 yapımı "Avengers: Age of Ultron"da Pietro Maximoff / Quicksilver olarak hatırlayanlarınız olacaktır.

    Filmin oyuncu kadrosundaki Russell Crowe da tıpkı Aaron Taylor-Johnson gibi ikinci kez bir Marvel filmiyle beyaz perdeye geliyor. Geçen yılın pek de iyi karşılanmayan "Thor: Love and Thunder" filmine Zeus karakteriyle dahil olan Oscar'lı oyuncu, bu filmde Kraven'in babasını oynuyor.

    Biz de buradan yola çıkarak Birden fazla Marvel karakterine hayat veren oyuncuları hatırlayalım istedik...

    Marvel Sinematik Evreni, 2008 yılında vizyona giren "Iron Man" ile başladı. Yıllar boyunca önce Avengers ekibinin bir araya gelmesini, daha sonrasındaysa dünyamızı ve hatta evreni çeşitli tehditlere karşı savunmalarını izledik. Bu arada yeni filmler ve yeni karakterlerle bu çok sevdiğimiz sinematik dünya büyümeye devam etti...

    Marvel çizgi romanları, Marvel Sinematik Evreni'nden önce de beyaz perdeye uyarlanıyordu. Bu filmleri ve film hakları Disney'in elinde olmayan Spider-Man, X-Men gibi serilerle bu dünyanın sınırları iyice genişliyor. 

    Onlarca filmden oluşan bu geniş dünyayı düşündüğümüzde bazı oyuncuların farklı rollerle tekrar tekrar karşımıza çıkması şaşırtıcı değil. Ancak şu anda Spider-Man'in, X-Men mutantlarının, Fantastic Dörtlü'nün de Marvel Sinematik Evreni'ne katıldığını göz önüne alırsak bu durum hikayesel anlamda biraz tuhaf, bunu kabul ediyoruz.

    Neticede farklı karakterleri canlandırmak oyunculuğun doğası ama tek bir oyuncunun aynı hikayede iki farklı karakteri canlandırması pek karşılaştığımız bir şey değil. Ne var ki Marvel bunu pek dert etmiyor ve hem büyük rollerde hem de yan rollerde olan oyuncularla tekrar tekrar çalışıyor.

    İşte birden fazla Marvel karakterini canlandıran 10 oyuncu...

    Aaron Taylor-Johnson

    .

    "Age of Ultron"da Quicksilver karakterini canlandıran Aaron Taylor-Johnson şimdilerde başka bir Marvel karakteriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Taylor-Johnson, 6 Ekim 2023'te vizyona girecek olan Spider-Man spin-off'u "Kraven the Hunter"da başrolü üstleniyor.

    Russell Crowe

    .

    "Kraven the Hunter"da Kraven'in babasına hayat veren Russell Crowe "Thor: Love and Thunder"da Zeus olarak karşımıza çıktı. Ayrıca filmin sonundaki sahne, Zeus'un Marvel Sinematik Evreni'nde yer almaya devam edebileceğini gösteriyor.

    Chris Evans

    Chris Evans, Captain America olarak Marvel Sinematik Evreni'ne katılmadan önce "Fantastic Four" (2005) ve "4: Rise of the Silver Surfer" filmlerinde Johnny Storm / Human Torch karakterini canlandırmıştı. Captain America rolüne geri dönmeyi düşünmediğini her fırsatta dile getiren Evans, yakın tarihli bir röportajında Johnny Storm karakterini tekrar canlandırma fikrine açık olduğunu söyledi.

    Michael B. Jordan

    Fantastic Dörtlü'nün 2015 yılındaki yeniden başlatma girişiminde Johnny Storm / Human Torch rolü bu kez Michael B. Jordan'ın oldu. Olumsuz eleştirilerle karşılanan filmin devamı gelmedi ancak Jordan, büyük beğeni toplayan 2018 tarihli "Black Panther"de Killmonger karakteriyle süper kahraman dünyasına geri döndü.

    Idris Elba

    Idris Elba, 2011 yılında hem "Thor"da daha sonra da tekrarlayacağı Heimdall karakterine büründü hem de "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" filminde Moreau karakterine hayat verdi. İlginç bir şekilde her iki karakter de altın rengi gözlere sahipti.

    Gemma Chan

    İlk olarak 2019 tarihli "Captain Marvel"da Minn-Erva karakterine hayat veren Gemma Chan'in performansı Marvel yetkilileri tarafından çok beğenilmiş ve oyuncuyu böyle küçük bir rolde harcamak istememişler. Chan'e "Eternals"ta oynaması için teklif götüren bizzat Kevin Feige olmuş.

    Jon Favreau

    2008'de Marvel Sinematik Evreni'nin ilk adımı "Iron Man"i hem yöneten hem de Happy Hogan karakterine ilk kez hayat veren Jon Favreau, devam eden filmlerle bu evrenin vazgeçilmez bir parçası olduğunu kanıtladı. Ancak bu Favreau'nun Marvel ile olan ilk işbirliği değildi. Aktör 2003 yılında, Ben Affleck'in Matt Murdock rolünü üstlendiği "Daredevil" uyarlamasında Foggy Nelson olarak izleyici karşısına çıkmıştı.

    Michelle Yeoh

    2017 yapımı "Guardians of the Galaxy Vol. 2"da Aleta Ogord karakterini canlandıran Michelle Yeoh, 2021 tarihli "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" filmiyle Marvel Sinematik Evreni'ne dönüş yaptı.

    Josh Brolin

    Marvel Sinematik Evreni'nin en unutulmaz karakterlerinden biri olan Thanos'u canlandıran Josh Brolin, 2018 yılında, yani "Avengers: Infinity War" ile "Avengers: Endgame" arasında, "Deadpool 2"de Cable karakterini canlandırdı. Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni'nde kritik bir rolde olan aktörün Deadpool'a katılması konusunda "Sözleşmelerimizde insanların yapabileceği diğer roller hakkında yazılı hiçbir şey yok… Indiana Jones ve Han Solo aynı kişi ve bu sorun olmadı. Ve bence Thanos ve Cable çok farklı iki karakter." demişti.

    Kenneth Choi

    "Captain America: The First Avenger"da Jim Morita adlı askeri canlandıran Kenneth Choi, "Spider-Man: Homecoming"de Peter Parker'ın okul müdürü olarak yeniden rol aldı ancak bu kez iki karakter arasında bağ da vardı. Müdür Morita'nın odasındaki fotoğraftan anlaşılacağı üzere, kendisi Jim Morita'nın torunu.

    Bonus: Joe Russo

    Marvel Sinematik Evreni'nin en beğenilen filmlerinden "Captain America: Winter Soldier", "Avengers: Infinity War" ve "Avengers: Endgame"i kardeşi Anthony Russo ile birlikte yöneten Joe Russo, bu filmlerin hepsinde farklı karakterleri canlandırdığı kısa rollerde göründü. "Winter Soldier"da Dr. Fine, "Infinity War"da Theo Brass olan Joe Russo "Endgame"de ise Marvel Sinematik Evreni'nindeki ilk açık eşcinsel karakteri canlandırdı. Onu, Thanos nedeniyle kaybettiği sevgilisinin acısıyla başetmeye çalışırken gördük.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top