Hesabım
    Christian Bale'li "The Pale Blue Eye" Hakkında Tüm Bildiklerimiz

    "The Pale Blue Eye" (Solgun Mavi Gözler) filmi ne anlatıyor?

    Christian Bale başrollü Netflix filmi "The Pale Blue Eye" (Solgun Mavi Gözler) 6 Ocak'ta Netflix'te izleyiciyle buluşacak. İlginç konusu ve büyük oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film hakkında bildiklerimizi bu galeride derledik.

    Film yönetmenliğini, "Black Mass", "Crazy Heart" gibi filmlere imza atan Scott Cooper üstleniyor. "The Pale Blue Eye" Cooper ve Christian Bale'in bir araya geldiği üçüncü proje olma özelliğini taşıyor. İkili daha önce "Out of The Furnace" (Kardeşim İçin) ve "Hostiles" (Vahşiler) filmlerinde de birlikte çalışmışlardı.

    19. yüzyılda geçen film, daha sonra ünlü yazar ve şair Edgar Allan Poe olarak tanınacak genç bir öğrencinin yardımıyla, West Point'teki ABD Askeri Akademisi'nde meydana gelen gizemli cinayetleri çözmeye çalışan kıdemli bir dedektifin hikayesini konu ediyor.

    Filmde Christian Bale'e Harry Potter serisinde Harry Potter'ın kuzeni Dudley Dursley olarak tanıdığımız, son olarak "The Queen's Gambit" ve "The Tragedy of Macbeth"te oynayan Harry Melling eşlik ediyor.

    İşte "The Pale Blue Eye" hakkında bildiğimiz tüm detaylar...

    Film ne anlatıyor?

    "The Pale Blue Eye" Louis Bayard'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlandı. Senaryoyu yönetmen Scott Cooper kaleme aldı.

    Kitabın konusu kısaca şöyle: 1830 yılının sakin bir Ekim akşamında, West Point Akademisi'nde harbiyeli bir öğrencinin ölü bedeni ipte sallanır halde bulunur. Ertesi sabah daha da korkunç olaylar aydınlığa çıkar. Birisi ölü adamın kalbini çıkarmıştır. Araştırma yapması için, o dönemlerde New York'ta ünlü olan dedektif Augustus Landor çağrılır. Cinayet, Landor'un gizlice araştırması gereken bir olaydır, çünkü skandal akademiye geri alınamaz bir hasar verebilecek seviyededir. Dedektife hiç ummadığı birinden yardım gelir: Melankolik, içki içmeye merkalı, genç bir öğrenci, dedektifin adına iki kıtadan oluşan bir şiirle gelir. Landor, bu Güneyli garip genç şair Edgar Allan Poe üzerinde unutulmaz bir etki yaratacaktır.

    Christian Bale

    "The Pale Blue Eye"ın kitaptaki hikayeye ne kadar bağlı kalacağı bilinmiyor ancak Christian Bale filmde, gizemli cinayeti, sessizlik içinde soruşturan dedektif Augustus Landor karakterine hayat veriyor. Landor'un soruşturma esnasında okuldaki öğrencilerden çok fazla yardım alamayacağını biliyoruz, ancak bu gizemi çözerken beklenmedik biri ona eşlik edecektir...

    Harry Melling

    Filmde Edgar Allan Poe'nun gençliğini Harry Melling canlandırıyor. Bayard'ın kitabı gotik bir polisiye-gizem, dolayısıyla yazarın Poe hayranı olduğunu tahmin etmek zor değil. Filmdeki karakter, Poe'ya dayanan kurmaca bir karakter ancak gerçek hayattan detayları da barındırıyor. Bunların başında Edgar Allan Poe'nun gerçekten de West Point Akademisi'ne katılmış olması geliyor...

    Edgar Allan Poe

    Netflix

    18 yaşında ilk şiir kitabını çıkaran Poe, kitaptan bir kazanç sağlayamamıştı ve zengin varisinden de uzaklaşmıştı. Bir şekilde hayatını kazanması gerekiyordu ve 1827 sonbaharında Edgar A. Perry takma adıyla, beş yıllık bir dönem için orduya katıldı. Sadece iki yıllık askerlik hizmetinin ardından, ulaşabileceği en yüksek rütbe olan Topçu Başçavuş rütbesine ulaştı. 21 yaşındayken, varisinin de nüfuzunu kullanmasıyla, West Point'e girdi. İyi eğitimli ve zeki, sınıf çalışmalarında, özellikle Fransızca'da mükemmeldi. Ama -ordudaki tecrübesine rağmen- sert disiplin, uzun yürüyüşler ve sefil yiyecekler ona göre değildi. Sonunda okulu bıraktı ve çıkartıldığı askeri mahkeme sonucunda ihraç edildi... Film, Poe'nun okulda geçirdiği bu sıkıntılı dönemde dedektif ile arkadaş olmasını ve muhtemelen bunun ilerideki edebi çalışmaları için ilham olmasını anlatacak.

    Oyuncu kadrosu

    Filmin; Oscar ödüllü Robert Duvall (Apocalypse NowThe Godfather), iki Emmy ödüllü Gillian Anderson (The CrownThe X Files), Emmy ve Golden Globe adayı Toby Jones (First Cow), beş kez Bafta adayı Timothy Spall (Mr. Turner), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Charlotte Gainsbourg (AntichristMelancholia), Harry Lawtey (Industry), Simon McBurney (Carnival Row), Hadley Robinson (Little Women), Joey Brooks (Molly’s Game), Brennan Keel Cook (Encounter), Gideon Glick (The Marvelous Mrs. Maisel), Fred Hechinger (The White Lotus), Matt Helm (The Tragedy of Macbeth), Steven Maier (The Plot Against America) ve Charlie Tahan (Ozark) gibi isimlerden oluşan zengin bir oyuncu kadrosu var.

    Ne zaman yayınlanacak?

    "The Pale Blue Eye" 6 Ocak'ta Netflix'te!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top