Hesabım
    15 Filmle Sinemada Sanal Gerçeklik!

    Sanal gerçeklik konusunu ele alan en başarılı filmler hangileri?

    Bu Cuma günü sinemalarda seyircileriyle buluşmaya başlayacak olan Simülasyon filmine altyapı olması adına sizler için sanal gerçeklik filmlerinin en gözde örneklerini seçtik!

    İyi seyirler!

    #1

    Simülasyon

    Yön:  Charles Barker 

    Bir grup genç  100.000 dolar ödüllü bir simulasyon oyununa katılırlar ama işler hiç de umdukları gibi gitmez...

    #2

    Matrix Yön: Lana WachowskiLilly WachowskiBirçok eleştirmen tarafından "din eleştirisi" olarak nitelenen film bize gösterilen dünya ile gerçek dünyanın sınırlarını zorlayarak, yaşamlarımızın bir ilüzyondan ibaret olduğunu gösteriyordu.

    #3

    Başlangıç Yön: Christopher Nolan

    Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmak olan Dom Cobb'un son kurtuluş umudunu anlatan filmde "mükemmel suç" kavramı da ele alınıyor.

    #4

    Tron Efsanesi Yön: Joseph Kosinski Kevin Flynn'in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu Sam Flynn, babasının ortadan kayboluşunu araştırır ve kendini babasının 25 yıldır yaşadığı Tron'un dijital dünyasında bulur. 

    #5

    The Cell Yön: Tarsem Singh Bir psikolog olan Catherine Deane, yeni bir terapi metodu sayesinde bir başkasının bilinçaltına erişerek onun saklı dünyasını tecrübe edebilmektedir. Ancak konu bir katil olduğunda durum oldukça tehlikeli bir hal alır...

    #6

    Existenz Yön: David Cronenberg Kendi yarattığı oyunun içerisindeki çılgınlıkları günden güne keşfeden Allegra, oyununun gerçek ile rüya arasındaki çizgiyi silikleştirdiğini fark eder. Oyunun piyasaya sürülmesiyle beraber, oyunu oynayacak herkes ve oyunun oynandığı dünya büyük bir serüvene atılmak üzeredir.

    #7

    Videodrome Yön: David Cronenberg Videodrome isimli underground yayın, ilk başta gerçek cinayetlere yer veren bir 'snuff' tv havasındadır. Videodrome’u keşfettikçe altüst edici görüntüler, teknolojiye tapınma, sado-mazoşizm ve cinsellik içerikli yayınlar, genelde cinsellik içeren, bel altı basit ve ucuz hikayeleri kovalayan televizyon yöneticisi Max’in ilgisini cezbeder...

    #8

    Total Recall Yön: Paul Verhoeven Bir şirketi, anı transferi ile yolculuk satar. Douglas Quaid de Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıradışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur...

    #9

    Strange Days Yön: Kathryn Bigelow Kayıt altına alınmış hatıralar ve duygular ile ilgili veriler konusu ile ilgilenmekte olan eski bir polis olan Lenny Nero, bir fahişeyi öldüren bir katilin hatıralarının kayıtlı olduğu bir diske ulaşır. Lenny görüntüleri bulmasıyla birlikte cinayet ve tecavüzlerden oluşan bir şantaj ağına kapılır.

    #10

    Johnny Mnemonic Yön: Robert Longo Johnny, 2021 yılında yaşayan, silikon çip takılarak biolojik olarak geliştirilmiş bir nevi 'hafıza kuryesi'dir. Kiralık kurye olarak beynindeki bilgisayarlı bellek hücreleri sayesinde netten canlı olarak indirdiği çok değerli bilgileri taşımaktadır. Sonunda hayal edeceğinden daha kan dondurucu ve global bir komplonun parçası olduğunda, peşinde Japon mafyası Yakuza’yı bulur.

    #11

    Virtuosity Yön: Brett Leonard Birden fazla seri katilin kişilikleri kullanılarak oluşturulan bir sanal gerçeklik simülasyonu sanal ortamdan kurtularak gerçek dünyaya kaçmayı başarır. Onu durdurup etkisiz hale getirmek ise eski bir polisin görevidir.

    #12

    Hackers Yön: Iain Softley Etkili bir virüs programı yazan bir gencin başı bu olay yüzünder derde girer ve 18 yaşına gelene kadar bilgisayar kullanımını engellenir. Bu engeli koyan da Amerikan gizli servisidir. Ancak iş hackerlara gelince onları durdurmak o kadar da kolay olmaz...

    #13

    The Lawnmower Man Yön: Brett Leonard Amerikan halkından sıradan sayılabilecek bir adam bir gün içinde büyük bir değişim geçirir. Bunun sebebi de bilgisayar teknolojisiyle gelen bir uygulamadır. Bu uygulama sıradan insanları birer dahiye çevirmektedir.

    #14

    13. Kat Yön: Josef Rusnak Douglas ve Whitney, son çalışmaları bir program yazılımını denemektedirler. Bir similatör aracılığı ile Douglas, 1930’ların Los Angeles’ine giderek eşsiz bir macera yaşamaktadır. Ancak kendisi gerçek hayata döndüğünde tatsız bir süpriz onu beklemektedir...

    #15

    Brainstorm Yön: Douglas Trumbull Araştırmacı bir bilim adamı insanların düşüncelerini analiz edip onları kasetlerle tercüme edebilecek bir alet geliştirir. Söz konusu bilim adamı ortağının beyin dalgalarını incelemek istediğinde ise üstlerinin yanı sıra devlet görevlilerinin de tepkisini çeker.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top