Hesabım
    Steven Spielberg, Kubrick'in Hayata Geçiremediği "Napoleon" Filmini Dizi Olarak Uyarlıyor!

    Proje, HBO'da yayınlanacak 7 bölümlük bir sınırlı dizi olarak planlanıyor.

    Beyazperde

    Steven Spielberg, Stanley Kubrick'in hayata geçirmediği meşhur Napolyon film projesini HBO için büyük ölçekli bir mini dizi olarak hazırladığını doğruladı.

    Berlin Film Festivali'nde konuşan Spielberg, proje hakkında şunları söyledi: "Christiane Kubrick ve Jan Harlan'ın işbirliğiyle, HBO için Stanley'nin [Kubrick] orijinal senaryosu Napoleon'a dayanan büyük bir prodüksiyona imza atıyoruz. Napolyon üzerinde yedi bölümlük sınırlı bir dizi olarak çalışıyoruz."

    Deadline'a göre, proje hala geliştirme aşamasında. Dizinin son yedi yıldır HBO'da yayınlanmak için geliştirildiği ve Spielberg'in de en az on yıldır çalışmalara dahil olduğu bildirildi.

    Steven Spielberg Televizyona Göz Kırpıyor!

    Stanley Kubrick filmi ilk olarak "2001: A Space Odyssey"den sonra planlamış ve çok kapsamlı araştırmalar yapmıştı. Filmi Avrupa'da, Fransa'da, Birleşik Krallık'ta ve Romanya'da çekmeyi planlamıştı. Kubrick'in aklında Napoleon rolü için David Hemmings ve Jack Nicholson gibi isimler, eşi Josephine olarak ise Audrey Hepburn vardı. Ancak yüksek maliyeti nedeniyle film hayata geçirilemedi.

    HBO'nun Steven Spielberg imzalı Napoleon dizisinin ne zaman yayınlanacağı belli değil. HBO henüz dizinin siparişini resmen vermedi ve senaryo, çekim, post prodüksiyon süreçlerini göz önüne aldığımızda önümüzde uzun bir zaman var gibi görünüyor. Diğer yandan bu yıl içinde bir Napolyon filmi izleyeceğiz. Ridley Scott'ın yönettiği ve başrolünü Joaquin Phoenix'in üstlendiği "Napoleon"un çekimleri bitti. Filmin yıl sonunda vizyona girmesi bekleniyor.

    Joaquin Phoenix'in Performansı, Ridley Scott'a "Napoleon"u Yeniden Yazdırmış!
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top