Hesabım
    ‘Hoop Dreams’ Belgeseli Dizi Oluyor

    Dizinin senaryo çalışmaları resmen başladı

    Lena Waithe'nin Rishi Rajani ile kurduğu yapım şirketi Hillman Grad Productions'ın şimdi Warner Bros. Television Group ile çouzun soluklu özel bir anlaşması var. Waithe'nin yeni anlaşmadaki ilk projesi, Aaron Rahsaan Thomas'ın (“S.W.A.T.”) yapımcılığını ve yazarlığını üstleneceği “Hoop Dreams”i senaryolu bir dizi olarak geliştirmek olacak. Yönetmen Steve James'in 1994 tarihli, belgeselleri değiştiren belgeseli “Hoop Dreams”, Sundance Film Festivali'nin en iyi belgesel izleyici ödülünü kazanmasından 27 yıl sonra senaryo uyarlaması alıyor.

    James'in filmi, Chicago'lu yıldız lise basketbolcuları olan William Gates ve Arthur Agee adlı iki siyahi öğrenciyi, banliyödeki St. Joseph Lisesi'nde başarılı olmaya çalışırken izledi. Agee ve Gates için başarılı olmak, bir NCAA takımına alınmak ve NBA'e gitmelerinin yolunu açmak anlamına geliyordu. 170 dakikalık film, beş yılda çekilen 250 saatlik görüntüden yaratıldı. Film, Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdiye kadar yapılmış en düşünceli ve sürükleyici ırk ve sınıf incelemelerinden biri olarak kabul ediliyor ve 2015 yılında Criterion Collection'a eklendi.

    Sundance zaferinden sonra, “Hoop Dreams”, Ekim 1994'te sinemalarda evrensel övgüler için gösterime girdi. Ayrıca, belgesellerin yaygın olmadan önce gişe başarısı olabileceğini kanıtladı. Box Office Mojo'ya göre, “Hoop Dreams” dünya çapında yaklaşık 12 milyon dolar hasılat elde etti. “Hoop Dreams”, en iyi belgesel dalında New York Film Eleştirmenleri Birliği ödülünü ve Yönetmenler Birliği Ödülünü kazandıktan sonra, Akademi Ödülü için aday olacağı düşünülüyordu. Garip bir şekilde, film Oscar'ların en iyi kurgu kategorisinde aday gösterildi.

    Bu proje, “Hoop Dreams”in senaryolu bir versiyonunu yapmak için yapılan ilk girişim değil. 1994 sonbaharında sinemalarda gösterime girmesiyle eşzamanlı olarak, TNT hikayeden bir TV filmi çekmeyi planladı ama hiçbir zaman meyvesini vermedi. Hoop Dreams"in giriş cümlesi şöyle: "Dizi, 1990'ların Chicago'sunda, Jordan döneminin zirvesinde lise basketbol fenomeni olmanın ayrıcalıklarını ve tuzaklarını deneyimleyen iki Afrikalı-Amerikalı gencin hikayesini anlatan bir reşit olma dramasıdır ve lise oyuncularının profesyonelliğe dönüşmesinin başlangıcını anlatır. Arkadaşlıkları ve rekabetleri sayesinde çocuklar, yasal olarak araba kullanmaya başlamadan önce, kendilerini meta olarak gören bir dünyada güçlenmeyi öğrenmelidir.”

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top