Hesabım
    Danny Boyle'un "Sex Pistols" Temalı Dizisinden Fragman

    Sex Pistols ve Danny Boyle, İngiltere'ye anarşiyi getiriyor!

    Pistol, FX ve Hulu'daki çıkış tarihine hızla yaklaşıyor. Nihayet, Akademi Ödüllü yönetmen Danny Boyle'u Trainspotting köklerine geri getiren yeni diziden fragmanları ve klipleri dört gözle beklemeye başlayabiliriz. Altı bölümlük dizi, Londra'da ve ardından dünyanın geri kalanında müzikte devrim yaratan, kültürü değiştiren gruplardan biri olan efsanevi punk-rock grubu Sex Pistols'ın hikayesini işleyecek.

    Pistol'ın ilk tanıtım fragmanı, bir dakikadan biraz daha kısa sürüyor ama şimdiden dizinin nasıl olacağına dair bir fikir edinmemize izin veriyor. Eğer "isyan eden gençlik, cüretkar saç stilleri ve gitarlar" diye düşündüyseniz tam olarak bulacağınız şey bu. Boyle, en ünlü filmlerinden birinde yaptıklarını yeniden üretebilirse, Pistol bize aynı anda 70'lerin sonlarında İngiliz kültürünü öğretecek ve yaşadığımızı hissettirecek. 70'lerin İngiliz atmosferini hayata döndürmeye yardımcı olmak için Pistol'ın fragmanı, serinin punk-rock'ın doğuşunun ham hissini temsil eden "eski" ve biraz amatör görünümlü bir sinematografi ile gideceğini öne sürüyor.

    The Sex Pistols, kariyerleri yalnızca birkaç yıl sürmüş olsa da yüzyılın en etkili gruplarından biri olarak kabul ediliyor. Konu punk-rock hareketine geldiğinde sınırları zorladılar ve otoriteyi ve statükoyu sorgulamaları için bir grup hayrana ilham verdiler. Pistol, Sex Pistols'ın gitaristi Steve Jones'un Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol adlı anı kitabından uyarlandı ve hayranların grupla ilişkilendirdiği öfke dolu dünyaya hayat veriyor. Toby Wallace, Jones'u oynuyor ve oyuncu kadrosunun geri kalanında John Lydon rolünde Anson Boon, Glen Matlock rolünde Christian Lees, Sid Vicious rolünde Louis Partridge ve Paul Cook rolünde Jacob Slater yer alıyor.

    Dizi, rock yıldızlarıyla epey yarışan BAFTA ödüllü Craig Pearce tarafından yaratıldı ve yazıldı. Ayrıca, yakında çıkacak olan Elvis Presley biyografisinin senaryosunu da o yazdı. Bunun da ötesinde, Pearce, William Shakespeare'in hayatını ve edebi eserlerini anlatan TNT dizisi Will'i yarattı ve yazdı. FX ve Hulu, 31 Mayıs'ta Pistol'ın prömiyerini yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top