Hesabım
    Ricky Gervais, Son Gösterisindeki Trans Birey Şakalarıyla Tepki Topladı

    Gervias, Netflix'te yayınlanan son gösterisiyle gündem yarattı

    Ricky Gervais'in yeni Netflix özel bölümü, trans bireyler hakkında şoke edici mizah kullanması üzerine hızlı bir tepkiye yol açtı. Yayın devi için yaptığı son özel program Supernature'da Gervais, şöyle bir şaka yapıyor: “Yeni kadınları seviyorum. Son zamanlarda gördüğümüz yeniler. Sakalı ve penisi olanlar. Altın kadar iyiler, onları seviyorum. Eski moda olanlar diyorlar ki 'Ah, bizim tuvaletlerimizi kullanmak istiyorlar.' Neden sizin tuvaletlerinizi kullanmasınlar? Sonuçta kadınlar için. Peki ya bu kişi bir hanımefendi değil mi? Pekala, onun penisi var. 'Ya bana tecavüz ederse?' diyorlar. Ya sana tecavüz ederse, seni kahrolas TERF fahişesi!'”

    TERF, trans kadınları, kadın olarak dışlayan bir ideoloji olan “trans-dışlayıcı radikal feminist”in kısaltmasıdır. Salı günü çıkış yapan stand-up gösterisi Ricky Gervais: SuperNature'da Gervais, diğer mizahi anlatıları ve neyin komik olduğunu tartışırken bugünün "uyanık ve ilerici zamanlarını" aktardı. İnsanların bir şakayı saldırgan ilan etmemeleri gerektiğini savundu, ancak, “rahatsız edici bulduğunu söylemelisin” diye de ekledi.

    Gervais ayrıca, esprilerin kimseyi gücendirmeye çalışmadığı ve izleyiciler için “güvenli bir alan” yarattığı yeni fenomen olan “koşullu komedi”ye de değindi. Gervais daha sonra, “Gerçek hayatta elbette trans haklarını destekliyorum. Tüm insan haklarını destekliyorum ve trans hakları insan haklarıdır. Bilirsin, en iyi hayatını yaşa. Tercih ettiğiniz sıfatları kullanın. Olduğunuzu hissettiğiniz cinsiyette olun ama benimle yarı yolda buluşun hanımlar. Penisi yok edin. Bütün söylediğim bu." dedi.

    Gervais'in hayranları ve karşıtları, Netflix'te yayınlanan özel bölümün ardından sosyal medyada hızlı tepki verdi. Alejandra Caraballo, "Ricky Gervais bir pislik gibi, telefonunuzda istenmeyen bir şekilde ortaya çıkıyor, translar hakkında büyük ve sert konuşuyor ama gerçek hayatta çok daha küçük ve insanların sosyal medyada ona seslenmesine katlanamıyor." dedi. Harvard Hukuk Fakültesi Siber Hukuk Kliniği'nden bir öğretim görevlisi Twitter'da "Ricky Gervais ve tanıtım ekibi, Twitter'da trend olma isteklerini elde ettiler. Bu arada, gerçek hayatta translar, sağlık hizmetleri yelpazesinin en az finanse edilen ucunda yer alıyor ve giderek artan bir şekilde trans düşmanlığına sahip bir medyadan gelen olumsuzluk barajıyla karşı karşıyalar. Bu bir şaka değil." diye ekledi.

    Tiyatro bestecisi, söz yazarı ve LGBTQ+ aktivisti Charlie Caine de Twitter'da SuperNature'ı hedef aldı: "Ricky Gervais, sadece saldırgan olmanın komik olduğu anlamına gelmediğini çözemeyen inanılmaz tembel bir komedyen. Hayranları artık zulmün sadece komik olduğunu düşünen sağcı ahmaklardan oluşuyor gibi görünüyor." dedi. Geçen hafta Ricky Gervais, SiriusXM'in Jim Norton & Sam Roberts Show'una konuk oldu ve burada SuperNature'a transfobik olduğu için olası olumsuz tepkiler olacağını iletti. Gervais, "Şey, gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum. Bana göre, bunda tartışmalı bir şey yok çünkü bunlar sadece şakalar. Hatta şovun başında 'ironinin' ne olduğunu açıklıyorum ve oradaki herkes bunu anlıyor. Her şeye güldüler, değil mi? Ama herkes içindeki her şeyden şikayet edecek. Her satırda biri şikayet edecek ama anlamıyorlar ve birileri eleştirenlerin peşinden geliyor. Olay sadece şu, 20 tabu konu sayabilirim. Dünyadaki herkes 19 tanesine güler ve sadece onları etkileyenden nefret eder.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top