Hesabım
    Peter Jackson, ‘Lord of the Rings’ Dizisine Kırgın

    Jackson, ekibin kendisini proje dışında bıraktığını açıkladı

    Peter Jackson, Amazon'un The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) TV dizisine kırgın olduğunu açıkladı. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerinin Oscar ödüllü yönetmeni, stüdyonun kendisinden yaklaşmakta olan mega bütçeli dizisi Lord of the Rings: The Rings of Power'a dahil olmasını istediğini ve ona senaryolar göndermeye söz verdiğini ama sonra onunla bir daha asla iletişim kurmadıklarını açıkladı.

    Jackson, konu hakkında; “Bana dahil olmak isteyip istemediğimi sordular ve ben 'Bu, bir senaryo görmeden cevaplanması imkansız bir soru.' dedim. Cevap olarak 'İlk birkaç senaryoyu alır almaz size göndereceğiz.' dediler ama senaryolar hiç ortaya çıkmadı. Bu duyduğum son şeydi." dedi.  Yine de Jackson, Amazon'un dizisine karşı sert duygular beslemediğini ve serinin bir hayranı olarak onu izlemeye hevesli olduğunu vurguladı.

    Jackson sözlerinin devamında; “İzleyeceğim. Ben kötü niyet besleyen bir adam değilim. Film çekmek yeterince zor. Biri iyi bir film veya TV şovu yaparsa, bu kutlanacak bir şeydir. Dört gözle beklediğim tek şey aslında onu tamamen tarafsız bir izleyici olarak görmek.” dedi. Jackson, dizinin ilk sezonu için yarım milyar dolarlık devasa bütçesini göz önünde bulundurarak Amazon'un "Tolkien'deki çiftliğe büyük bir bahse girdiğini" ekledi. Amazon Studios, Jackson'ın yorumlarına şu ifadeyle yanıt verdi: "Şovumuzun haklarını ararken diziyi filmlerden ayrı tutmak zorundaydık. Peter Jackson ve Yüzüklerin Efendisi filmlerine büyük saygı duyuyoruz ve The Rings of Power'ı izlemeyi dört gözle beklediği için çok heyecanlıyız."

    Bu arada Jackson, beş Emmy ödülüne aday gösterilen, beğenilen Beatles belgeseli Get Back ile bu sezon ödüllü yarışmacılar arasında yer alıyor. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, İkinci Çağ'da Karanlık Lord Sauron'un Orta Dünya'ya kötülüğü yaymasına izin veren orijinal Güç Yüzükleri'nin dövülmesi ve sonrasını takip ediyor. Jackson'ın üçlemesindeki olaylardan binlerce yıl önce geçiyor. Gösteri, 2 Eylül'de Prime Video'da prömiyer yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top