Hesabım
    Baz Luhrmann, ’Australia’yı Mini Diziye Dönüştürecek

    Hulu, proje için yönetmenle görüşme halinde..

    Görünüşe göre Zack Snyder'in "Justice League"i münferit bir olay değil ve diğer filmlere genişletilmiş mini dizi olmaları için ilham bile veriyor. Bunun ilk örneklerinden biri de Baz Luhrmann'ın 2008 yapımı "Australia" olacak. Hulu, yeni versiyonu bir mini dizi olarak yayınlamak için görüşmelerini sürdürüyor ve anlaşmaya çok yakın.

    New York Times yazarı Kyle Buchanan, cumartesi günü haberi tweetledi ve “Baz Luhrmann'ın 2008 filmi Australia'yı 2021'de Hulu için bir mini dizi olarak yeniden düzenlediğini duydum. Bunu zaten biliyor muyduk?" sözlerini paylaştı. Tabii ki, bu mesaj hiçbir şekilde resmi bir onay değil ama son zamanlar bu trend göz önüne alındığında kesin gözüyle bakabiliriz. Bir yönetmen kurgusu alan filmler ya da genişletilmiş bir sürümü piyasaya sürmek yeni bir olay değil. "Star Wars" özel sürümlerinden, en az bir kez gösterilen "Blade Runner"ın yedi farklı versiyonuna kadar, bir filmin uzun bir süre sonra yeni görüntülerle yeniden piyasaya sürülmesi normal ama filmlerin mini diziye dönüştürülüp, platformlarda yer alması yeni bir atılım.

    Geçen yıl, Quentin Tarantino, "The Hateful Eight" adlı filmini Netflix için 25 dakikalık yeni sahneler de dahil olmak üzere dört bölümlük bir mini diziye çevirdi. Ve elbette, Zack Snyder’in “Justice League” kurgusunun HBO Max'te dört bölümlük bir mini diziye bölüneceğini biliyoruz. Birçok yönetmen ve şirket, sonsuz gecikmelere ve iptallere neden olan mevcut salgınla birlikte, mini dizi ya da genişletilmiş sürümler olarak filmleri yeniden kurgulamaya karar verebilir. 

    Luhrmann’ın "Australia"sı, Fox'un Luhrmann'ı test gösterimlerinden sonra daha iyimser bir son eklemeye zorladığı bildirildikten sonra, 2008'de prömiyerinden kısa bir süre önce manşetlere çıktı. Stüdyo tüm iddiaları hemen reddetti. Luhrmann, iddiaları kanıtlamak için bu mini diziyi eksiksiz ve sansürsüz olarak, yaratıcı vizyonunu ortaya koymak için yapmak istiyor olabilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top