Hesabım
    Türkiye'de, 2020 Yılında Hangi Streaming Platformu Önde

    JustWatch verilerine göre platformların pazar payları nasıl?

    Son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olan ve pandemi sürecini bir nevi avantaja dönüştüren streaming platformları yükselişini sürdürüyor. Özellikle Netflix, tüm dünyada adeta bir içerik devi olarak anılıyor ve onlarca ülkede liderliği ele geçirmiş durumda. JustWatch verilerine göre ise ülkemizde durum biraz farklı ve BluTV pazar payında önde görünüyor.

    Ülkenin yerli dijital platformu olan ve eski yüzlerinden olan BluTV, birkaç yıldır gücünü birkaç katına çıkartan ve yerli yapımlara da ağırlık vermeye başlayan Netflix ve ülkemiz pazarına yeni ama iddialı giren Amazon Prime Video bu alanda ilk üç sıradaki platformlar olarak dikkat çekiyor. Önümüzdeki yıllar, özellikle Netflix'in yerli yapım atılımının sonuçları dengeleri değiştirebilir.

    JustWatch verilerine göre, Türkiye pazarının yüzde 43'ünü BluTV elinde tutuyor. Netflix yüzde 24'le onu takip ederken, ülkeye resmi olarak yeni giriş yapan Prime Video yüzde 16 ile onları izliyor. Geri kalan platformların toplamıysa yüzde 17'lik bir oranla pazardan kendi paylarını alıyor. Türkiye'nin en eski dijital platformlarından Digitürk ve ait olduğu beINCONNECT adlı platform ise evlere uydu yayını da verdiği için bu verilerde tam olarak karşılığını bulamıyor.

    Yılın üçüncü çeyreğinde ise BluTV ve Netflix paylarını korurken ve izleyici sayılarını artırırken, Prime Video daha önce yurt dışından ulaşılabilirken, artık direkt Türkiye pazarına girdiğini için payını artırmış gözüküyor. Diğer platformlar ve Exxen gibi yeni girmesi beklenen platformların da gelişiyle önümüzdeki yıl pazarın oldukça hareketlenmesi ve dengelerin değişmesi bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top