Hesabım
    Starz, "Catherine de Medici"nin Hayatına Odaklanan Bir Dizi Hazırlıyor

    Dizinin senaryosu, Medici'yi anlatan bir kitaptan uyarlanacak.

    Starz, Catherine de Medici'nin hayatına dayanan dönem dram dizisi “The Serpent Queen”in hazırlıklarına başladı. Sekiz bölümlük dizi, Leonie Frieda'nın “Catherine de Medici: Renaissance Queen of France” kitabına dayanıyor. Justin Haythe, dizinin yazarı ve baş yapımcılığını üstlenecek, Francis Lawrence ve Erwin Stoff da yönetici yapımcı olacak.

    Stacie Passon, prömiyer de dahil olmak üzere birçok bölümü yönetecek. Lionsgate Television ve 3 Arts Entertainment yapımcılığını üstlenecek. Starz orijinal programlamanın kıdemli başkan yardımcısı Kathryn Tyus-Adair, kanal adına “The Serpent Queen”i denetleyen yönetici olacak. Courtney Mock diziyi Lionsgate adına yürütecek. Starz'ın orijinal program başkanı Christina Davis, “The Serpent Queen', Starz'ın anlattığı, tacı takan en etkili kadınlardan birinin en zeki anlatısı olacak. Bu seriye modern bir ses kazandıracak inanılmaz yetenekli bir ekiple çalışmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Bu hikaye, sansasyonel bir tarihi zemine sahip." dedi.

    Göçmen, sıradan ve sade bir kişilik olarak kabul edilen Catherine de Medici, 16. yüzyılda, Fransız sarayında, çeyizde bir servet getirmesi ve birçok mirasçı yetiştirmesi beklenen öksüz bir genç olarak evlendi ancak kocasının yaşlı bir kadına aşık olduğunu keşfetti ve çocukları olmadı. Yine de sadece zekası ve kararlılığıyla evliliğini canlı tutmayı başardı ve monarşinin kurallarına herkesten daha iyi hakim olarak Fransa'yı 50 yıl yönetti.

    Haythe, "Catherine ve hikayesini yazmak gerçekten heyecan vericiydi, çünkü o yetenekli bir hükümdar haline gelen, hükümdarlığı boyunca olağanüstü siyasi ve kişisel zorluklarla savaşan çok karmaşık bir baş karakter oldu. Zekasına, alışılmadık çevresine ve yüzyıllar sonra peri masallarının Kötü Kraliçesi'ne ilham veren ve geleneğe meydan okuyan bir Kraliçe oldu." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top