Hesabım
    ‘Vikings’in Yıldızı Peter Franzen'in Yeni Projesi Belli Oldu

    Dizinin arkasında başarılı bir ekip var..

    "Vikings" dizisinin yıldızı Peter Franzén, "Bordertown"ın yaratıcısı Mikko Oikkonen, yardımcı yazar Antti Pesonen ve yönetmen Juuso Syrjä'dan gelen seçkin Fin dizisi "Helsinki Syndrome"un oyuncu kadrosuna liderlik edecek. Sekiz bölümlük gerilim dizisi, Beta Film destekli Fisher King tarafından Fin yayıncı Yle için çekiliyor.

    Fin Nordic Noir'da ikonik bir oyun olan Bordertown, üç sezon Netflix'te oynadı. Franzén, dört gazeteciyi, ailesinin başına gelen suçu açığa çıkarmaları için baskılamak için, gazetelerinin genel merkezinde rehin alan Elias Karo'yu canlandırıyor. Planı, onları Elias’ın ailesinin itibarını ve mülklerini yok eden ve babasının intiharına yol açan iki banka görevlisini ve bir bölge mahkemesi yargıcını ifşa etmeye zorlamak. Polis özel kuvvetleri gazeteyi kuşattığında, müzakereci Jarmo Kiiski, Elias'ın her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladığını fark ederken, gazetecilerden biri iddialarını destekleyen kanıtlar bulur ve ayrıntılar bir komployu ortaya çıkmaya başlar. Bu durum, yüzlerce aileyi de etkileyecektir.

    Fisher King yönetici yapımcısı Matti Halonen, gösterinin Finlandiya'daki 1990'lardaki banka krizinden ilham aldığını söyledi ve ekledi; "Bu, 1990'lardan geri dönüşlerle, Kuzeyden modern bir Robin Hood hikayesi. Franzén rol için mükemmel bir seçim. Son derece becerikli ve bunun getirdiği ikilemlerden muzdaripken, zeka gerektiren eylemlerde bulunabilen nazik bir aile babası rolünü oynayabilme yeteneğine sahip." dedi.

    Tarihi destan “Vikings”teki Kral Harald Finehair rolüyle tanınan Franzén, Helsinki'nin Tiyatro Akademisi'nde eğitim almış Finlandiya'nın en iyi oyuncularından biri. Karakter odaklı gerilim ”Helsinki Syndrome” haziran ayında yayınlanacak. Bu arada Netflix, Yle ve yerel dağıtımcı Aurora Studios tarafından ortaklaşa finanse edilen, suç / aile draması “Bordertown”un devamı niteliğindeki bir film, ABD yayıncısında küresel olarak yayınlanmadan önce ekim ayında yerel prömiyerini yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top