Hesabım
    Claire Foy ve Paul Bettany, BBC Dizisinde Bir Araya Geliyor

    Mini dizi, önemli bir hukuk sürecini işleyecek..

    Claire Foy ve Paul Bettany'nin, "A Very English Scandal"ın devamı niteliğindeki "A Very British Scandal"ın başrollerinde yer alacağı öğrenildi. Birer saat süren üç bölümlük dizi, 20. yüzyılın en kötü şöhretli, sıra dışı ve acımasız hukuk davalarından biri olan Duke (Bettany) ve Argyll Düşesi'nin (Foy) boşanmasına odaklanıyor. Dava, sahtecilik, hırsızlık, şiddet, uyuşturucu kullanımı, gizli kayıt, rüşvet ve açık bir Polaroid fotoğrafı suçlamalarıyla meşhurdu.

    Dizi, Düşes'in arkadaşları tarafından ihanete uğradığı ve düşüşünden zevk alan bir toplum tarafından alenen utandığı için sessizce gitmeyi nasıl reddettiğini inceleyecek. Yeni yapım, Birleşik Krallık'ta BBC One ve BBC iPlayer'da, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da ise Amazon'da prömiyer yapacak. Çekimler bu yılın sonlarında Birleşik Krallık'ta gerçekleşecek.

    Sarah Phelps, Anne Sewitsky'le birlikte yönetmenliği ve yönetici yapımcılığı üstlenecek. Graham Broadbent, Pete Czernin, Diarmuid McKeown ve Delyth Scudamore, "A Very English Scandal"ın prodüktörlüğünü yapan Blueprint Pictures adına sorumlu yapımcılığı üstlenecek. Foy ayrıca, BBC için Lucy Richer, Kate Triggs ve Dominic Treadwell-Collins'le birlikte yönetici yapımcılığı üstlenecek. Amazon Studios, ABD'de ortak yapım yapacak.

    “A Very English Scandal” 2018'de yayınlandı ve sözde Thorpe olayını konu aldı. Hugh Grant ve Ben Whishaw rol aldı. Hem Grant, hem de Whishaw'ın Emmy, Golden Globe ve BAFTA adaylıklarını almasının yanında güçlü eleştiriler aldı. Whishaw, üç ödülü de kazandı. Foy, Netflix'teki “The Crown”un ilk iki sezonunda Queen Elizabeth II rolüyle önemli çıkış yakladı ve hem Altın Küre hem de Emmy kazandı. Ayrıca, 2015 mini dizisi “Wolf Hall”da Anne Boleyn'i canlandırdı. Uzun metrajlı rolleri arasında "First Man" ve "The Girl in the Spider’s Web" bulunuyoır. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top