Hesabım
    Marvel'ın "Ironheart" Dizisinin Baş Yazarı Belli Oldu

    Disney, Marvel dizisinden son detayları paylaştı..

    Variety'nin haberine göre, Disney Plus'taki "Ironheart" dizisi, baş yazar olarak Chinaka Hodge'la anlaştı. “Ironheart” dizisinde Dominique Thorne, Iron Man'den bu yana en gelişmiş zırh takımının yaratıcısı ve dahi bir mucit olan Marvel karakteri Riri Williams'ı canlandıracak. Dizinin geliştirilmekte olduğu ilk olarak aralık ayında Disney’in yatırımcı günü sunumunda duyuruldu.

    Hodge ve Marvel Studios temsilcileri, habere göre yorum yapmayı reddetti. Hodge, bir senaryo yazarı, şair, oyun yazarı ve eğitimci. Geçmişteki televizyon yazıları arasında “Amazing Stories”in Apple yeniden çevrimi ve Daveed Diggs'in başrol oynadığı “Snowpiercer”ın TNT dizisi uyarlaması yer alıyor. İki şiir kitabı ve sahnelenen birçok tiyatro oyunu senaryosu da mevcut. Diggs ve diğerleriyle birlikte hip hop topluluğu The Getback'in de kurucu üyesi.

    Williams karakteri, ilk olarak 2016 yılında Marvel çizgi romanlarında, yazar Brian Michael Bendis ve sanatçı Mike Deodato'nun yaratımıyla ortaya çıktı. Çizgi romanlarda, kendi zırhını yaratmak için Iron Man'in zırhını tersine çeviren 15 yaşında bir MIT öğrencisiydi. Iron Man, diğer adıyla Tony Stark, sonunda dikkatini çekti ve bir süper kahramanın hayatını sürdürmesi için onu cesaretlendirdi.

    “Ironheart”, şu anda beyaz olmayan kadınlara odaklanacak olan birçok Marvel-Disney Plus gösterisinden biri. Bunların en önemlilerinen biri İman Vellani'nin oynadığı "Ms. Marvel" dizisi. "WandaVision" ve "The Falcon and the Winter Soldier" gösterime girerken, "Loki" dizisi haziran ayında yayına girecek. Jessica Gao'nun yazıp, Tatiana Maslany'nin başrol oynadığı "She-Hulk" dizisi ise çalışmalarını sürdürüyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top