Hesabım
    Steve McQueen ve BBC'den Belgesel Dizisi Geliyor!

    McQueen ve BBC'den Small Axe sonrası yeni ortaklık..

    "Small Axe"in küresel başarısından sonra, BBC ve ünlü İngiliz film yönetmeni Steve McQueen, "Uprising" adlı belgesel dizisi için yeniden bir araya geliyor. Üç bölümlük seri, 1981'de Birleşik Krallık'taki ırk ilişkilerini değiştiren ve onları bir nesil için tanımlayan üç ufuk açıcı olayı keşfedecek.

    Ocak 1981'de, Londra'nın New Cross banliyösündeki bir partide çıkan yangın 13 siyahi genci öldürdü. Mart ayında, Black Britons tarafından düzenlenen ilk protesto olan Siyah Halk Eylem Günü'ne 20.000'den fazla kişi katıldı. Ve Nisan ayında Brixton isyanlarının yaşandığı zamandı. Bu olaylardan bazıları, "Small Axe"in "Alex Wheatle" bölümünün zeminini oluşturdu. BBC belgesel mini dizisi “Stephen: The Murder that Changed a Nation”ı yöneten James Rogan, Birleşik Krallık cinayetini konu alan “Uprising”in yönetmenliğini McQueen'le birlikte üstlenecek. Rogan ve McQueen, daha önce ortaklaşa BBC’nin siyahileri konu alan belgeselleri “Black Power” ve “Subnormal”ın yapımcılığını üstlendi.

    Belgesel dizi, Rogan Productions, Lammas Park ve Turbine Studios tarafından çekilecek. Yönetici yapımcılar McQueen, Nancy Bornat, Rogan, Soleta Rogan, Tracey Scoffield, Anna Smith Tenser ve David Tanner olacak. Dizinin  baş yapımcılığında ise Helen Bart yer alacak. McQueen, "Hayatta kalanların, araştırmacıların, aktivistlerin ve devlet mekanizmasının temsilcilerinin ifadeleriyle bu filmleri yapmak bir onurdur. Sadece olaylara ilgili herkesin gözünden bakarsak öğrenebiliriz. Bu cinayetler trajik bir dipnot olarak tarihe geçti, ancak bu olay ve sonrası tarihimizde çok önemli olaylar olarak görülebilir. Pek çok gencin hayatına mal olan ve daha pek çoğunu etkileyen yangın, İngiliz tarihinde modern bir ev yangınındaki en büyük can kayıplarını ifade ediyor." dedi.

    Dizide, hayatta kalanlar ve önemli katılımcılar yangını, sonrasını, 1981'in tarihi olaylar üzerindeki etkisini ve geride bıraktığı derin mirası anlatacaklar. Daha önceki BBC ve Amazon ortak yapımı “Small Axe”, yaklaşan BAFTA Television and Craft Ödülleri'nde 15 dalda aday gösterildi. Bu dizi, şu an BluTV aracılığıyla ülkemiz seyircisine de ulaşmış durumda. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top