Hesabım
    Bassam Tariq, 'Blade' Filmini Yönetmek İçin Görüşmelerde

    Marvel, yeni Blade filmi için yönetmenini buldu!

    Mogul Mowgli'nin yönetmeni Bassam Tariq, Mahershala Ali'nin başrolde olduğu Marvel Studios'un "Blade" filmini yönetmek için görüşmelerde bulunuyor. İki kez Oscar kazanan Ali'nin 2019'da San Diego Comic-Con'da vampir avcısını canlandıracağı açıklandı. Merakla beklenen filmin şu anda bir tarihi yok, ancak, Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü fazının bir parçası olması bekleniyor.

    Şubat ayında, Marvel Studios başkanı Kevin Feige'in yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu “Watchmen” yazarı Stacy Osei-Kuffour'un yazacağı doğrulandı. Wesley Snipes daha önce 1998 yapımı “Blade” filminden başlayarak gişe rekorları kıran bir üçlemede yarı vampir süper kahramanı oynamıştı. 2002 yapımı "Blade II" ve 2004 yapımı "Blade Trinity" filmlerini içeren dizi, vampir gücüne sahip ve insanları kan emicilerden koruyan kanunsuz bir insana odaklandı. Feige, “Trinity” filminde ortak yapımcıydı.

    Netflix için Marvel dizisi “Luke Cage”de rol alan Ali'nin, Snipes'ın süper kahraman kostümünü devralmak istediğini Marvel Studios'a bildirmesinin ardından uzun süredir beklenen yeniden başlatma için harekete geçildi. Marvel Studios, Ali'nin teklifini hevesle kabul etti ve çalışmalar başladı. Tariq'in bugüne kadarki en yüksek profilli filmi, Riz Ahmed'in başrol oynadığı 2020 yapımı “Mogul Mowgli” oldu. Yönetmenin belgesel ve kısa filmlerden oluşan filmografisi arasında "These Birds Walk", "11/8/16", "Red Mountain Choir", "Wa'ad", "Mogambo" ve "Ghosts of Sugar Land" yer alıyor.

    Tariq, dördüncü fazda şimdiye kadarki en çeşitli yönetmen listesine katılıyor. Bu isimler arasında; Cate Shortland (“Black Widow”), Destin Daniel Cretton (“Shang-Chi and the Legend of the The Rings”), Chloé Zhao (“The Eternals”), Jon Watts (“Spider-Man: No Way Home,” “Fantastic Four”), Sam Raimi (“Doctor Strange in the Multiverse of Madness”), Taika Waititi (“Thor: Love and Thunder”), Ryan Coogler (“Black Panther: Wakanda Forever”), Nia DaCosta (“The Marvels”), Peyton Reed (“Ant-Man and the Wasp: Quantumania”) ve James Gunn (“Guardians of the Galaxy Vol. 3”) yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top