Hesabım
    Amerika Gişesinde Batan "Babylon" İçin Bir Umut Var mı?

    Brad Pitt ve Margot Robbie'nin kariyerindeki en kötü açılış hasılatı "Babylon" ile oldu...

    Damien Chazelle'in 1920'lerde geçen şehvetli Hollywood destanı “Babylon” vizyona girdiği ilk hafta sonunda, kelimeni tam anlamıyla battı. 80 milyon dolar bütçeli uzun metrajlı film Amerika gişesinde, üç gün boyunca sadece 3.6 milyon dolar ve dört günlük Noel tatili boyunca 5.3 milyon dolar olan kazandı.

    Filmin karışık eleştiriler aldığını, 188 dakikalık süresinin ana akım izleyiciye çekici gelmeyeceğini ve bunun aynı zamanda seans sayısını kısıtladığını göz önüne alsak dahi bu oldukça kötü bir açılış. Diğer yandan filmin vizyona girdiği hafta sonunda genel olarak gişe hasılatı çok düşüktü, hatta pandemi haricinde son 20 yılın en kötü hafta sonu gişesiydi.

    ABD Box Office: "Avatar 2" Zirvede, "Babylon" Battı!

    Film Ocak ayında uluslararası pazarda izleyici karşısına çıkacak ancak bunun da büyük bir getiri sağlayacağı düşünülmüyor. Böyle giderse "Babylon" Margot Robbie ve Brad Pitt'in bugüne kadarki, geniş kapsamlı gösterime giren en düşük hasılatlı filmi olarak tarihe geçecek.

    2022 yılı aslında Paramount için çok verimli geçti ancak "Babylon" stüdyonun, megahit “Top Gun: Maverick”in yanı sıra, “Sonic the Hedgehog 2”, “Scream”, “Jackass Forever”, “The Lost City” ve “Smile” gibi güçlü gişe rekorları kıran filmlerle geçen büyük yılına da bir darbe vurdu.

    Deadline'ın belirttiğine göre Paramount şimdi, filmin gelecek harcamalarını kısarak bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. "Babylon" geçtiğimiz haftalarda 5 Altın Küre adaylığı aldı ve Oscar'larda en az birkaç kategoride yarışması bekleniyor. Stüdyonunfilmin ödül sezonu şansını zorlamaya devam etmesi ancak yurt dışındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerini kısıtlaması bekleniyor.

    Filmin ABD gösterimini 20 milyon dolardan daha az bir miktarla bitirmesi muhtemel. Dolayısıyla kârlı hale gelmek için kazanması gereken 250 milyon dolarlık hasılat için denizaşırı ülkelerdeki gişesinin çok güçlü olması gerekiyor. Bu pek olası değil, ancak yine de önemli pazarlardaki katılımlar zararı hafifletebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top