Hesabım
    Alejandro G. Iñárritu, Yeni Filmi ‘Bardo’nun Prodüksiyonunu Tamamladı

    Inarritu, 2015 yılından sonraki ilk uzun metrajıyla geri dönüyor!

    AFP

    Alejandro G. Iñárritu'nun yeni adı “Bardo" olan bir sonraki filmi Mexico City'de çekildi. "Destansı bir yolculuk" üzerine kurulu bir "nostaljik komedi" olarak tanımlanan proje, ünlü bir Meksikalı gazeteci ve bir belgesel yapımcısının, kendi kimliğini, aile ilişkilerini, anılarının çılgınlığını, evi dediği yerin geçmiş ve şimdiki gerçekliğini arayış sürecini anlatıyor.

    Daniel Gimenez Cacho ve Griselda Siciliani filmde birlikte rol aldılar. “Bardo”, Iñárritu'nun tamamen anavatanı Meksika'da bir film çekmesi, yapımcılığını da üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi “Amores Perros”tan bu yana yirmi yıldır ilk kez oluyor. Yönetmenliğe ek olarak, Iñárritu senaryoyu daha önce “Biutiful” ve “Birdman” filmlerinde birlikte çalışan Nicolás Giacobone ile birlikte yazdı.

    Yapım ekibinde, görüntü yönetmeni Darius Khondji, yapım tasarımcısı Eugenio Caballero ve kostüm tasarımcısı Anna Terrazas yer alıyor. “Bardo”, bağımsız olarak yapılıyor ve piyasaya sürülmesi için belirlenmiş bir zaman çizelgesi yok. Iñárritu'nun son filmleri “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” ve “The Revenant” sırasıyla Fox Searchlight ve 20th Century Fox tarafından dağıtıldı.

    Babel” ve “21 Grams” gibi beğenilen filmleri de içeren bir filmografiye sahip olan Iñárritu, beş Akademi Ödülü kazandı. Özellikle 2014 yapımı "Birdman" ve 2015 yapımı "The Revenant" filmleriyle arka arkaya en iyi yönetmen Oscar'ını evine götürdü. En iyi orijinal senaryo dalında Oscar kazanan ilk Meksikalı yönetmen olarak (“Birdman”) ve aynı zamanda en iyi film ödülünü kazanan ilk Meksikalı olarak (yine “Birdman” için) tarih yazdı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top