Hesabım
    'Dune', Uluslararası Gişede 76 Milyon Dolara Ulaştı

    Dune, küresel gişede başarılı bir sonuç elde etti

    En azından uluslararası gişedeki sinemaseverler, Frank Herbert'in dönüm noktası niteliğindeki bilim-kurgu romanının büyük bütçeli yeniden tasarımı olan “Dune” için bilet satışlarındaki ivmeyi sürdürdü ve filme gerekeni önemi gösterdi. Denis Villeneuve (“Arrival”) tarafından yönetilen film, gösterime girdiği ikinci hafta sonunda Amerika haricindeki 32 denizaşırı pazardan 26,3 milyon dolar gelir elde etti.

    Uluslararası gişenin birçok bölümünün Covid-19'dan kurtulmasının yavaş olduğu göz önüne alındığında, bugüne kadar 76,5 milyon dolar hasılat elde etmesi başarılı olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, Warner Bros. ve Legendary filminin yapım maliyeti 165 milyon dolar, yani kar elde etmek için, sinemalardaki düzenli bir toplamdan başka bir şey gerekmeyecek. Zira, “Dune”, film için kilit bir pazar olan ABD'de, aynı anda HBO Max'e ineceği 22 Ekim'e kadar vizyona girmeyecek ve esas hasılat elbetteki oradan gelecek.

    Başrollerini Timothee ChalametZendaya ve Oscar Isaac'in paylaştığı gezegenler arası hikaye, ekim ayı sonunda ise Amerika kadar önemli olan Çin'de vizyona girecek. Bu haber, son zamanlardaki Hollywood filmlerinin çoğuna dünyanın en büyük film pazarı olan Çin'de gösterim izni verilmediği için umut verici bir haber olarak görülüyor.

    “Dune”, son hafta sonu 1.850 salondan elde ettiği 4.9 milyon dolarlşa Rusya'daki en büyük katılıma sahip oldu. Fransa, 893 salondan 4.2 milyon dolarla onu hemen arkasından gelirken, Almanya 900 salondan gelen 3.4 milyon dolarla onları takip etti. Yeni bölgeler arasında “Dune”, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 1 milyon dolar ve Suudi Arabistan'da 969.000 dolar gelir elde etti.

    Uluslararası gişedeki başka bir yerde, Disney'in “Shang-Chi ve On Halka Efsanesi” 14 milyon dolar topladı ve küresel kazancını 166,9 milyon dolara çıkardı. Kanadalı aktör Simu Liu tarafından başrolü üstlenen Marvel çizgi roman uyarlaması, bugüne kadar 196 milyon dolarla yılın en yüksek hasılat yapan filmi olduğu Kuzey Amerika'da bir hit oldu. Küresel olarak “Shang-Chi”, 363.4 milyon dolar hasılat elde etti, bu da pandemi zamanları için güçlü bir sonuç.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top