Hesabım
    Denis Villeneuve, 'Dune'u Üçleme Olarak Tamamlamak İstiyor

    Villeneuve, serinin ikinci kitabını da uyarlamayı düşünüyor

    Henüz ikinci bir film resmi olarak duyurulmamış olsa da yönetmen Denis VilleneuveDune serisine yönelik tutkularında yavaşlamıyor. Villeneuve, kısa süre önce, ilk ikisi Frank Herbert'in ilk romanını, üçüncüsü ise devam romanı Dune Messiah'ı kapsayan bir üçleme için planları olduğunu açıkladı. 2021 yapımı Dune'un senaristi Jon Spaihts, devam filminin senaryosu üzerinde Villeneuve ile sıkı bir şekilde çalışıyor.

    Villeneuve, üçlemeyle ilgili hedeflerini CBC'nin Radio Canada'sına yaptığı açıklamada anlattı ve: "Dune'un olağanüstü bir film yapılabilecek ikinci kitabı 'The Messiah of Dune' var. Hep bir üçlemenin olabileceğini gördüm. Yıllarca süren bir çalışma, bundan daha ilerisini düşünemiyorum." dedi. Dune'un 412 sayfa ve benzersiz karakterler, dünyalar ve ideolojilerle dolu olduğu düşünüldüğünde, bir Dune devamının, romanın ikinci yarısını kapsaması da muhtemel bir seçenek.

    Senaryo konusunda bazı özgürlükler kesinlikle alınacak. Villeneuve bu doğrultuda, Radio Canada'ya kötü bir karakter olan Feyd-Rautha Harkonnen'in bir devam filmi için düşünüldüğünü açıkladı. Feyd, filmde Stellan Skarsgård tarafından canlandırılan Baron Vladimir Harkonnen'in yeğeni. Bu değişikliklere yanıt olarak Villeneuve, "Kitap çok zengin. Farklı kültürler hakkında çok fazla fantastik ayrıntı var. Bunu korumak ve ekrana getirmek için zamanımız olması için önemli seçimler yapmak zorunda kaldık." dedi.

    Romanda bir cinsiyet değişimi geçiren Liet Kynes karakterini, filmde Sharon Duncan-Brewster'ın oynayacağı da ortaya çıktı. Bütün bu bilgi ve yorumlar göz önüne alındığında, kesinlikle görünüyor ki Villeneuve, Dune'u bu kadar ilgi çekici ve başarılı bir edebiyat eseri yapan şeyin ne olduğunu kavramış. Yönetmen olarak, kendi sicili göz önüne alındığında, Dune için beklenti çok yüksek. Dune, 22 Ekim'de sinemalarda ve HBO Max'te yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top