Hesabım
    Denis Villeneuve, Dune'un Devam Filmini 2022'de Çekmek İstiyor

    Dune, ara vermeden macerasına devam edecek mi?

    Dune, dünya prömiyerini henüz birkaç gün önce Venedik Film Festivali'nde yapmış olabilir, ancak, yönetmen Denis Villeneuve şimdiden devam filmini düşünüyor. Yakın tarihli bir yuvarlak masa tartışmasında, Blade Runner 2049 filminin yönetmeni, Frank Herbert'in ikonik uzay dramasının ikinci yarısını uyarlama planına duyduğu güveni dile getirdi.

    Villeneuve, "İki bölümlük bir film yaptığınızda, daha ilk bölümü yaparken, ikinci bölümde ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden, oldukça hızlı bir şekilde gitmeye hazır olacağımı söyleyebilirim." dedi. Hem kaynak materyalin, hem de Villeneuve'ün uyarlamasının ne kadar kapsamlı olduğu düşünüldüğünde, bu haber pek şaşırtıcı değil ve hayranlar bunu zaten bekliyordu.

    Villenueve, buradan hareketle, Dune'un devamına başlamaya hazır olduğunu ve Warner Bros'tan yeşil ışık beklediğini söylüyor. Devamına ilişkin planları sorulduğunda, çekimler başlamadan önce yapılması gereken işleri kabul ediyor. Villeneuve ayrıca; "Bu boyutta bir filmde hızlı gitmek için, setler, kostümler yapmanız gerekiyor, bu yüzden aylardan bahsediyoruz. Eğer bir heyecan olursa ve filme er ya da geç yeşil ışık yakılırsa, 2022'de kesinlikle çekime hazır olacağımı söyleyeceğim. Çok isterim, çünkü gitmeye hazırım ve en kısa zamanda ekrana getirmeyi çok istediğimi söylemeliyim." dedi.

    Bu, elbette, Warner Bros.'un devamı imzalayıp imzalamamasına bağlı. 165 milyon dolarlık bir bütçe ve onu çevreleyen devasa heyecanla Villeneuve, bir devam filmi gelmesi için gişedesağlam bir iş yapması gerekiyor. Dune, 11 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Kuzey Amerika prömiyeri yapacak. Ardından, 22 Ekim'de sinemalara ve HBO Max'e gelecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top