Hesabım
    Denis Villeneuve, Yeni Bir Bilim-Kurgu Klasiğiyle Geliyor!

    Villeneuve, bir bilim-kurgu klasiğini daha sinemaya uyarlayacak

    Frank Herbert'in spekülatif klasiği Dune'u ele aldıktan sonra Denis Villeneuve, türün temel taşlarından olan, Arthur C. Clarke'ın başka bir bilimkurgu hikayesinin uyarlamasını yönetmeye hazırlanıyor. Villeneuve, Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'ın başrollerini paylaştığı Prisoners ve Blade Runner: 2049'da yönetmenle birlikte çalışan Alcon Entertainment için Rendezvous With Rama'yı yönetecek.

    Morgan Freeman'ın daha önce 1973 romanının haklarını elinde bulundurduğu Revelations Entertainment adlı şirketi filmi finanse edecek. 2001: A Space Odyssey'in yazarı Clarke'ın hikayesi, güneş sisteminde hızla ilerleyen bir uzaylı yıldız gemisini durdurmakla görevlendirilen bir grup uzay kaşifini takip ediyor. Görevlerin, insanlığın uzaylı istihbaratıyla ilk temasına yol açacağına inanılıyor.

    Yapımcılar arasında yer alan Broderick Johnson ve Andrew Kosove; “Bu, türdeki en zeki kurgu eserlerinden biri. Yanıtladığı kadar çok soru soruyor ve zamanımızın işi. Arkadaşımız ve işbirlikçimiz Denis'in parlak duyarlılığına ve özellikle bilim kurgu sevgisine ve tutkusuna mükemmel bir şekilde uyuyor. Ayrıca, bu film için uzun süredir devam eden bir tutkuya sahip olan Morgan ve Lori ile çalışmaktan da memnunuz.” dedi.

    Alcon projeyi finanse edecek. Villeneuve'ün Dune filminin devamı, Legendary ve Warner Bros.'un bir sonraki projesi olacak. Villeneuve, ikinci bölüm için planlarını şimdiden açıklamış olmasıyla birlikte, küresel pandemi gişesinde 400 milyon dolar elde etmeyi başardı. Ayrıca, HBO Max spin-off prequel dizisi Dune: The Sisterhood'un doğrudan bölümlerine ve yönetici yapımcılığına bağlı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top