Hesabım
    Cate Blanchett, Pedro Almodóvar'ın İngilizce Filmi 'A Manual for Clean Women'da Başrol!

    İki önemli isim ilk kez bir araya geliyor!

    Cate Blanchett, Pedro Almodóvar'ın ilk İngilizce uzun metrajlı filmi “A Manual for Cleaning Women”da rol almak için resmi olarak anlaşma imzaladı. Film, Lucia Berlin'in çok sayıda zorlu işte çalışan kadınlar hakkında 43 hikaye içeren aynı adlı kısa öykü koleksiyonunun bir uyarlaması olacak. Blanchett'in prodüksiyon şirketi Dirty Films'in, El Deseo ile birlikte New Republic Pictures adına uzun metrajlı filmin yapımcılığını üstlendiği ve projenin erken gelişim aşamalarında olduğu bildirildi.

    Andrew Upton ve Coco Francini, Blanchett ile birlikte Dirty Films için yapımcılık yapıyor. Brian Oliver ve Bradley Fischer, Almodóvar ile birlikte New Republic Pictures adına yapımcılık yapıyor. Blanchett, yardımcı kadın oyuncu dalında “The Aviator” (2004) ve başrol oyuncusu dalında “Blue Jasmine” (2013) ile iki Akademi Ödülü kazanan, çağın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Oyuncu son olarak Guillermo del Toro'nun Searchlight Pictures'tan gelen “Nightmare Alley” filmi ve Netflix yapımı Adam McKay filmi “Don't Look Up”ta yer aldı.

    Blanchett'ın “Manual”a ek olarak, şu anda 2022'de vizyona girmesi beklenen üç filmi daha var: Todd Field'ın “TÁR”, Guillermo del Toro ve Mark Gustafson'ın “Pinocchio” ve Eli Roth'un “Borderland” filmleri bu üç filmi oluşturuyor. Almodóvar, aralık ayında senaryoyu İngilizce'ye çevirmeden önce İspanyolca yazdığını söyledi. “Talk to Her” (2002) ile  orijinal senaryosuyla Oscar kazanan Almodovar, Tilda Swinton'ın oynadığı 2020 yapımı kısa filmi “The Human Voice”la İngilizce film yapımcılığını denedi.

    The Human Voice, Akademi tarafından canlı aksiyon için kısa listeye alınan 15 kısa filmden biriydi, ancak, sonunda adaylığı kıl payı kaçırdı. Son olarak, geçen yıl Venedik Film Festivali'nde Volpi Kupası'nı kazanan Oscar ödüllü Penélope Cruz'u başrole koyduğu Sony Pictures Classics filmi “Parallel Mothers”ı yazıp yönetti ve uluslararası film dalında Oscar adaylığı elde edebilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top