Hesabım
    Pablo Larrain'den Vampir Filmi Geliyor

    Larrain, Netflix için kolları sıvadı

    Netflix ve son olarak 'Spencer'ı çeken Pablo Larraín, Şilili kanlı diktatör Augusto Pinochet'i 250 yaşındaki bir vampir olarak resmeden kara komedi “El Conde”nin yapımına başladı. Larraín, senaryo yazarlığını Şili'nin önde gelen oyun yazarı ve Larraín'in yazar ortağı Guillermo Calderón ile paylaşacak. “El Conde”nin yapımcılığını Juan de Dios Larraín, Larrain kardeşlerin Şili merkezli film-TV prodüksiyon evi Fabula aracılığıyla yapıyor.

    Tony Manero”, “No”, "El Club", "Neruda", “Jackie” ve "Spencer" gibi filmlerin yönetmenliğini yaparak son döneme damga vuran Larrain, Latin Amerika sinemasının öncülerinden biri haline geldi. Ortam ne olursa olsun, filmleri, güç dinamikleri, geleneksel dünyadaki kadınların kaderi, şöhretin cazibesi ve ayrıca Augusto Pinochet'nin aşırı sağ ve kanlı diktatörlüğü tarafından yıpranmış keskin karakterleri ve büyük fikirleri birleştiriyor. 

     “El Conde”, karakter analizi, drama ve komediyi karıştırarak ve modern dünyanın oluşumlarının güçlü bir analizini karıştırarak bazı temaların derinliklerine inmeyi hedefliyor. Sadece Şili'de değil, küresel anlamda bunu başarmayı hedefliyor. Netflix'in cuma günü yaptığı açıklamaya göre, tarihi kara komedi, ölmemiş ama bu dünyada 250 yıl geçirdikten sonra, onursuzluğunun ve ailevi çatışmaların yol açtığı rahatsızlıklar nedeniyle kesin olarak ölmeye karar vermiş yaşlı bir vampir olan Augusto Pinochet'nin etrafında dönüyor.

    2023'te yalnızca Netflix'te yayınlanacak olan filmin başrollerinde Jaime Vadell ("Tres tristes tigres", "No"), Gloria Münchmeyer ("La luna en el espejo", "42 días en la oscuridad"), Alfredo Castro (“Tony Manero,” “Tengo Miedo Torero”) ve Paula Luchsinger (“Ema,” “La Jauría”) yer alıyor. Pablo Larrain, "Netflix, hayran olduğum yönetmenlerin gerçekten değerli filmler yaptığı bir yer olduğu için çok mutluyuz. Kara komediyi kullanarak son 50 yılda Şili'de ve dünyada meydana gelen olayları gözlemlemek, anlamak ve analiz etmek istiyoruz. İyi bir iş çıkaracağımıza ve kuşkusuz bir macera olacağına inancımız tam. Zorlu bir çekim süreci olacak ama çok ilham verici ve anlamlı.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top