Hesabım
    Pixar, ‘Işıkyılı’nın Disney+ Prömiyer Tarihini Açıkladı

    Pixar, filmi bu yaz Disney Plus'a getirecek!

    Önümüzdeki aydan itibaren, Disney Plus sonsuzluğa ve ötesine bir yolculuk şansı veriyor. Disney, “Lightyear (Işıkyılı)”ın 3 Ağustos'ta akış platformu Disney+'ta yayınlanacağını duyurdu. Pixar ve Disney'in ilk kez 17 Haziran'da sinemalarda gösterime giren en yeni filmi, 27 yılı aşkın bir süre önce başlayan Toy Story serisinin ilk dört filminin ön bölümü niteliğinde.

    Çoğu prequel filmde olduğu gibi, karakterin arka planlarında yaşanan bir ana hikayeyi takip etmek yerine, “Lightyear”, Andy'nin en sevilen aksiyon figürünün yaratılmasına ilham veren detaylara odaklanıyor. Bir meta hamleyle Pixar, her şeyi başlatan kurgusal bir film yarattı. Filmde, Buzz (Chris Evans tarafından seslendirildi) ve ekibi galaksiler arası bir maceraya atılıyor ve kendilerini Dünya'dan 4,2 milyon ışıkyılı uzaklıkta kaybolmuş halde buluyorlar. Dünya'ya dönme görevleri, kendisi ve robot arkadaşı kedi SOX bir "acımasız robot ordusu" ile karşılaştığında daha da karmaşıklaşıyor.

    Angus MacLane tarafından yönetilen ve MacLane ve Jason Headley tarafından yazılan film, Evans'ı Tim Allen yerine Buzz Lightyear olarak karşımıza çıkaran ilk “Toy Story” filmi olacak. Keke Palmer, Peter Sohn, Taika Waititi ve James Brolin tarafından seslendirilen yepyeni bir karakter topluluğu da seriye katılıyor. Bill HaderUzo Aduba ve Efren Ramirez de diğer seslendirme yapan sanatçılar arasında yer alıyor.

    "Lightyear", 2020'deki "Onward"dan bu yana yalnızca sinemada gösterime giren ilk Pixar filmi ve ilk hafta sonu ABD gişesinde 2 numaraya ulaştı. “Soul”, “Luca” ve “Turning Red”, Disney+'ta hemen çıkış yaptı. Ülkemizde filmin vizyon tarihi 2 Eylül olarak planlandı. Bu durumda Disney Plus'ta ev sinemasında izlemek için biraz beklemek zorunda kalacağız.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top