Hesabım
    Joker 2'nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

    Joker'in devam filmi için tarih açıklandı

    “Joker: Folie à Deux” 2024'te vizyona giriyor. Joaquin Phoenix'in Batman'in kötü şöhretli düşmanı olarak geri dönüşünü konu alan devam filmi, ilk filmin yayınlanmasından tam beş yıl sonra, 4 Ekim 2024'te beyaz perdede gösterime girecek. 2019'un gişe rekorları kıran “Joker”inin devamı bir müzikal olacak. Bir müzikalde, Lady Gaga'dan başkası Palyaço Suç Prensi'nin ortak komplocusu Harley Quinn olamazdı ve kadroya eklendi.

    “Joker”in bağımsız bir film olması gerekiyordu, ancak R dereceli orijinal film dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gelir elde ettikten ve Phoenix'e Oscar kazandıktan sonra, bir devam filmi için ön sipariş verildi. Doğal olarak oyuncu da Arthur Fleck rolünü yeniden canlandırmak için büyük paralar istedi ve Phoenix, “Folie à Deux” için 20 milyon dolarlık anlaşmayı imzaladı.

    Film takviminde “Batgirl” olmasa bile, Warner Bros., zor durumdaki DC Comics bölümünü kurtarmak için izleyicilerle bağlantı kurmak adına “Joker: Folie à Deux”e ihtiyaç duyuyor. 2021'de sinemalarda ve HBO Max'te aynı anda başlayan “The Suicide Squad” gişede başarısız oldu ve “DC League of Super-Pets” hafta sonu beklentilerin altında kaldı. Bu arada, Warner Bros. hala 2023 için 200 milyon dolarlık DC uyarlaması olan “The Flash” planlarıyla boğuşuyor. DC için son zamanlarda parlak bir iş yapan film, küresel gişede 770 milyon dolar hasılat yapan Robert Pattinson'ın oynadığı “The Batman” oldu.

    “Joker”i toplam 11 Akademi Ödülü adaylığına götüren Todd Phillips, devam filmini yönetmek için geri dönüyor. Ayrıca, senaryoyu Scott Silver ile birlikte yazıyor. İlk filmin yapımı 62,5 milyon dolara mal oldu ki bu bir çizgi roman uyarlaması için alışılmadık derecede mütevazi bir bütçeydi. “Joker”, muazzam kârlı hale geldi, ancak Warner Bros. gelirlerini ortak finansörler Bron Creative ve Village Roadshow ile paylaşmak zorunda kaldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top