Hesabım
    Gelecek Program: Zero Dark Thirty!

    5 dalda Oscarlara aday olan film 8 Şubat'ta gösterime giriyor!

    Aldığı pek çok ödülün yanı sıra, En İyi Film dahil 5 kategoride Oscar adayı olan, politik aksiyon filmi Zero Dark Thirty ülkesi ABD'den sonra 8 Şubat'ta da Türkiye'deki seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. İçerdiği bazı işkence sahneleriyle tartışma yaratmış olsa da, filmin yurt dışı eleştirmenlerden yüksek not aldığını eklemek gerek.

    Yönetmenliğini Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) ile Oscar'a uzanan Kathryn Bigelow'un üstlendiği, senaryosunu ise gerçeklere dayanarak Mark Boal'ın kaleme aldığı film, 11 Eylül saldırılarının bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen terörist El-Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da yakalanıp öldürülmesine kadar geçen dönemi anlatıyor.

    Filmin yapımcıları, zaten bilinen bir hikayenin nasıl gerçekleştiğini merak edenler için bu projeyi hayata geçirdiklerini ekliyorlar. Film sadece tarihsel bir olaylar akışına odaklanmiyor, aynı zamanda operasyonu yürüten CIA ajanı Maya karakterinin de derinliklerine inme amacı taşıyor. Başrol Jessica Chastain'in bu performans ile En İyi Kadın Oyuncu (Drama) dalında Altın Küre kazandığını da hatırlatalım. Filmin zengin oyuncu kadrosunda yükselen yıldız Chastain'e Jason Clarke, Joel Edgerton Jennifer Ehle Mark Strong Edgar Ramírez Kyle Chandler ve Jeremy Strong gibi isimler eşlik ediyor.

    Zero Dark Thirty, orijinal adıyla Türkiye'de 8 Şubat'ta sinemalarda...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top