Hesabım
    Yönetmenler Birliği Ödülü Ben Affleck'e Gitti

    Ben Affleck "Argo" filmiyle ödülleri toplamaya devam ediyor...

    Ben Affleck, son filmi Operasyon: Argo (Argo) ile Amerikan Yönetmenler Birliği (DGA) ödülünü kazandı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen törende büyük ödülü kucaklayan Affleck; Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty), Tom Hooper (Sefiller (Les Misérables)), Ang Lee (Pi'nin Yaşamı (Life of Pi)) ve Steven Spielberg (Lincoln) gibi güçlü rakipleri geçmeyi başardı.

    Altın Küre'de "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerinin ardından, Hollywood Sinema Oyuncuları Birliği (SAG) "En İyi Toplu Performans" ve Amerikan Yapımcılar Birliği'nin (PGA) "En İyi Film" ödüllerini de kazanan yapım böylece Oscar'daki şansını da büyük ölçüde arttırdı. Oscar Ödülleri'nde En İyi Yönetmen kategorisinde aday gösterilmeyen Affleck, yaptığı konuşmada "Bu ödül beni gerçek bir yönetmen yapmayacak belki ama doğru yolda olduğumu sanıyorum" dedi.

    Afffleck bu ödülle birlikte 65 yıllık DGA Ödülleri tarihinde Oscar'a aday gösterilmeyip ödül kucaklayan 7. yönetmen olmuş oldu. Törende ayrıca En İyi Komedi dizisi dalında Girls ile Lena Dunham ve En İyi Drama Dizisi dalında Breaking Bad ödül kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top