Hesabım
    Festival Günlüğü - 3 Nisan Çarşamba Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde beşinci gün...

    Festivalin dopdolu programı beşinci gününde dünya sinemasından yönetmen ve oyuncuların da katılımlarıyla sürüyor. Bugün Arada Kalan (What Maisie Knew) filminin yönetmenleri David Siegel ve Scott McGehee Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’da yapılacak  gösterime katılacaklar. Oyuncu kadrosunda Julianne Moore, Steve Coogan ve Alexander Skarsgård gibi isimlerin olduğu film, Henry James’in 1897’de yayımlanan aynı adlı romanından günümüze uyarlandı.

    Günün öne çıkan bir diğer filmi Bosnalı oyuncu Mustafa Nadarevic'in Feriye Sineması’nda saat 16.00’da yapılacak gösterime katılacağı Gün Doğarken. Emekli bir müzik öğretmeni olan Misha’nın, Belgrad’da yapılan bir kazı sırasında ortaya çıkan eski bir kutu nedeniyle hayatının değişmesini konu alan, Sırbistan yapımı film bu yıl Oscar adayı olmuştu. 

    Festivalin en ilgi gören bölümlerinden olan Mayınlı Bölge kapsamında ise bugün Beşinci Mevsim gösterilecek. Venedik’te Gençlik Jürisi ve FIPRESCI Ödülü gibi birçok ödül kazanan Beşinci Mevsim'in yaratıcıları Peter Brosens ve Jessica Woodworth. Peter Brosens filmin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’da yapılacak gösterimine katılacak.

    Günün Ntv Belgesel Kuşağı bölümümün öne çıkan filmleri ise Sound City ve 45'Ruhu. Gus Van Sant 'ın yeni filmi Kayıp Umutlar (Promised Land) ise bu akşam Akbank Galaları bölümü kapsamında gösterilecek. Filmin başrolünde senaryosunada katkıda bulunan başarılı oyuncu Matt Damon yer alıyor.

    Arada Kalan Orijinal Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top