Hesabım
    Şimdiki Zaman Filmine Bir Ödül de ABD'den!

    Belmin Söylemez imzalı film, San Fransisco'dan ödülle dönüyor!

    Belmin Söylemez imzalı Şimdiki Zaman filmi bu yıl 56. kez sinemaseverlerle buluşan San Fransisco Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yeni Yönetmen Ödülü'ne layık görüldü. Festivalin ve filmin resmi twitter hesaplarından paylaşılan sonuçlarda ayrıca Golden Gate Ödülü'nü En İyi Belgesel dalında A River Changes Course adlı yapımın aldığı belirtildi.

    Bu yıl 25 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde aralarında Arada Kalan (What Maisie Knew),  Öldürme Eylemi (The Act of Killing)Geceyarısından Önce (Before Midnight)Byzantium Frances HaZiyaret Saatleri (Museum Hours) ve Anlattığımız Hikayeler (Stories We Tell) gibi Türkiye'de de izleme şansı bulduğumuz yapımların olduğu toplam 115 film seyircisiyle buluştu.

    Uzaklara gitmek ve burada kalmak ikilemine, kadınların ortak ilgi alanı olan fal olgusu üzerinden bakan Şimdiki Zaman filmi dünya prömiyerini yaptığı 31.Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ve 24. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde başrol oyuncusu Sanem Öge'ye En İyi Kadın Oyuncu dalında ödül kazandırmıştı. Film ayrıca 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Ödülü'ne uzanmış ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından ‘En İyi Film Ödülü’ de dahil olmak üzere üç farklı ödüle layık görülmüştü.

    Şimdiki Zaman film ekibiyle Ankara Film Festivali sırasında yaptığımız söyleşiyi okumak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top