Hesabım
    Cannes 2013 Başlıyor!

    66. Cannes Film Festivali'nde ilk gün yarın...

    Bu yıl 66. sı düzenlenecek Cannes Film Festivali yarın başlıyor. Festivalin açılışı Baz Luhrmann'ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio'nun başrolünde olduğu "Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)" ile yapılacak. Açılış gecesinin sunuculuğunu ise Audrey Tautout üstlenecek.

    Her sene olduğu gibi bu yıl da sinema dünyasının pek çok ünlü ismini ağırlayacak olan Avrupa2nın en önemli festivali 26 Mayıs'a kadar sürecek. Bu yıl ülkemizden herhangi bir yapımın katılmadığı festivalde yönetmen Semih Kaplanoğlu, kısa metraj filmler yarışmasında jüri olarak görev alacak. Festivalin kapanış filmi olarak ise Jérôme Salle'nin yönettiği Zulu gösterilecek.

    Cannes'ın bu yılki uluslararası yarışmalı bölümünün filmleri ve yönetmenleri ise şu şekilde; The Great Gatsby (Baz Luhrmann), Heli (Amat Escalante), Jeune & jolie (François Ozon), A Touch of Sin (Jia Zhangke), Le Passé (Asghar Farhadi), Soshite Chichi ni Naru (Hirokazu Koreeda), Jimmy P. (Arnaud Desplechin), Inside Llewyn Davis (Joel ve Ethan Coen), Borgman (Alex Van Warmerdam), A Castle In Italy (Valeria Bruni Tedeschi), Wara no tate (Takashi Miike), Behind The Candelabra (Steven Soderbergh), The Great Beauty (Paolo Sorrentino), Grigris (Mahamat Saleh Haroun), Only God Forgives (Nicolas Winding Refn), La Vie d'Adele/Le Bleu est une couleur chaude (Abdellatif Kechiche), Nebraska (Alexander Payne), Michael Kohlhaas (Arnaud des Pallieres), The Immigrant (James Gray), Venus in Fur (Roman Polanski), Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch).

    Beyazperde.com bu yıl da festivali yerinde takip ediyor. Son güncellemeler, gelişmeler, taze videolar için bizi takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top